r
Nosalty Logó

Karfiolragu csirkecombbal

Gy.Zsuzsi
Karfiolragu csirkecombbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Raguhoz

Tetejére

352
Kalória
25g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
21.2g
Zsír
181g
Víz
135.1g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Raguhoz

Tetejére

Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Raguhoz

Tetejére

Összesen 1413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Raguhoz

Tetejére

Összesen 66 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6284.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    3584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    724 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 1413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

Raguhoz

  1. A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira. A nagyobb rózsákat vágjuk 4-be, a kisebbeket félbe, a legkisebbeket hagyjuk egyben.
  2. Egy fazék, forrásban levő vízben főzzük puhára kb. 20 perc alatt, de nem szétesőre a karfiolt.
  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  4. A tojást egy kis tálban felverjük villával.
  5. Egy tálban habverővel keverjük el a tejet a liszttel csomómentesre, majd adjuk hozzá a tojást, sót, borsot és 5 dkg mozzarella sajtot.
  6. A karfiolt tegyük egy tűzálló tálba, csipkedjük rá a csirkehúst, majd öntsük rá a sajtos keveréket, és keverjük össze.
  7. A megmaradt 5 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk a tetejét.
  8. Az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje kissé megbarnul.

Tetejére

  1. A sütőből kivéve meghintjük reszelt sajttal, meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, és melegen elfogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Karfiolimádat az első okom arra, hogy elkészítettem ezt a receptet, amint megláttam a videót. Csirkecomb eredetileg nem volt benne, de nálam maradt az előző napi húslevesből kettő, így belekerült. Nagyon finom lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...