r
Nosalty Logó

Görögös rakottas Clya konyhájából

NS
Görögös rakottas Clya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

824
Kalória
49.5g
Fehérje
47g
Szénhidrát
49.4g
Zsír
518.3g
Víz
194.6g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Összesen 4941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    2875 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    296.7 g

Zsír

  • Összesen
    296.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18650.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2583 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    4295 mg
  • Nátrium
    10780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    281.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    3109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1130 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    7919 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    17247 micro
  • Lut-zea
    4813 micro
Összesen 4941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    371 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

A szószhoz

  1. Elkészítjük a hússzószt pörköltesen. A hagymákat kis olajon megdinszteljük. Amikor gyöngyözik, pirospaprikával színt adunk neki. Beletesszük az 1 kg darált húst, és puhulásig főzzük (fedő alatt). Amikor a hús levet ereszt, beletesszük a pörköltszaft kockákat, jól elkeverjük, majd ízesítjük paprikakrémmel és ketchuppal.
  2. Bő vízben megfőzzük a meghámozott, egész burgonyákat, éppen annyira, hogy kényelmesen szeletelhető legyen (pici sót tegyünk a vízbe). Ha megfőtt, karikákra szeleteljük.
  3. Egy tálban összekeverjük a kockára szeletelt paradicsomot a feta sajttal, az olívabogyóval és a tejföllel.
  4. Kivajazunk egy tepsit, és a karikákra szeletelt burgonyát szépen egymás mellé belefedjük. Óvatosan rákenjük a töltelékréteget, szépen elfedve vele a burgonyát. Ismét egy réteg burgonyát helyezünk a tepsibe. Tejföl réteget kenünk rá.
  5. Az egészet leöntjük a hússzósszal, póréhagymát, feta sajtot és néhány szem olívabogyót szórunk a rétegre. Majd újból vékonyan tejföllel megkenjük, és ismét egy burgonyaréteget teszünk rá.
  6. A tetejét tejföllel gazdagon befedjük, és trappista sajtot reszelünk rá úgy, hogy jól befedje az egészet. Díszítésként kaliforniai paprikát karikázunk a tetejére.
  7. Lefedjük alufóliával, és 20 percre betesszük a sütőbe. Majd a fóliát levesszük, és még pirulásig sütjük (max. 5 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ízkavalkádot szerettem volna, így összegyűjtöttem a kedvenc ízeimet. Kiválasztottam azt, ami harmonizál egymással, és megsütöttem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...