Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült palacsinta fűszeres szilvaöntettel JUDYTH konyhájából

Csőben sült palacsinta fűszeres szilvaöntettel JUDYTH konyhájából
Csőben sült palacsinta fűszeres szilvaöntettel JUDYTH konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez ugyan egy kicsit tovább tart, mintha "simán" készítenénk palacsintát, de a változatosság gyönyörködtet :) ....mennyei párost alkot az így elkészített, sült palacsinta, az ínyenc szilvaöntettel.....megérdemlik a szeretteink (na és mi is:) ), ezt az édes kényeztetést.....próbáljátok ki.....nem bánjátok meg! :)

hozzávalók / 8 adag

Palacsinta

Töltelék

Szilvás öntet

Összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsintát a szokásos módon összeállítjuk, összekeverjük (a sütőport elkeverjük a liszttel) a hozzávalókat (a tejből és a szénsavas ásványvízből körülbelül egyenlő arányban öntök hozzá), annyi folyadékkal, hogy könnyen önthető legyen merőkanállal, majd 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. Először 8 db a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, ebből készítjük majd a töltött, sült palacsintákat, a maradék masszából pedig "rendes" palacsintákat sütünk, s ízléstől függő töltelékkel fogyaszthatjuk el. A szilva öntetből is tölthetünk bele, maradni fog ehhez is!

Töltelék

  1. Amíg hűl a 8 db palacsintánk, elkészítjük a túrós tölteléket. A hozzávalókat jól összekeverjük, elegyítjük.

Szilvás öntet

  1. Amíg a palacsinta sül a sütőben, elkészítjük a szilvás öntetet: megmossuk, félbe vágjuk, magját kivesszük a szilvának, egy edénybe rakjuk, szórunk rá cukrot, felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, picit forraljuk együtt tovább, de csak, míg a szilva átfő, ne főzzük teljesen szét!
  3. Körülbelül 1-2 evőkanálnyi étkezési keményítőt feloldunk kevés vízzel, s hozzá öntjük a szilvához, kellemesen selymesen besűrítjük vele. Hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. A tejfölt egy kisebb tálba öntjük, szórunk bele kristálycukrot, összekeverjük, de nem kell feloldani a cukrot.
  2. Két jénai tálba (20X28X5) a 10 dkg vajat szétosztva apró darabokban eloszlatjuk, nem kell szétkenni az alján.
  3. Sorban töltjük meg (8 egyenlő részre osztva a túrós tölteléket) a vastagabbra sütött, palacsintákat, feltekergetjük (kissé duci palacsintákat kapunk), s mindkét tálba 4-4 palacsintát fektetünk úgy, hogy a végei a tál oldalán felkunkorodjanak.
  4. A cukros tejföllel egyenletesen bevonjuk a palacsinták tetejét, oldalát, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel megsütjük, hogy szép színt kapjon.
  5. Akkor jó, ha a palacsintánk felkunkorodó végei is szép színt kapnak, s ropogósak lesznek. Ha készen van, hagyjuk kihűlni! Körülbelül 30-40 perc a sütési idő.
  6. Ha a palacsinta is, az öntet is kihűlt, a képen látható módon felszeleteljük a palacsintát, s az öntettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X28X5 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós-szilvás rakott palacsinta, túrós palacsinta csőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

765
finomliszt 50 dkg
vaníliás cukor 5 csomag
cukor 3 csapott ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
fahéj 1 teáskanál
tej 5 dl
ásványvíz 5 dl
tehéntúró 50 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
tojás 3 db
vaníliás cukor 5 csomag
cukor 5 ek
búzadara 3 csapott ek
szilva 1 kg
cukor 5 ek
fahéj 2 kávéskanál
szegfűszeg 2 kávéskanál
citromlé 1 citromból nyert
étkezési keményítő 2 evőkanál
vaj 10 dkg
tejföl 330 g
cukor 2 ek