r
Nosalty Logó

Csőben sült palacsinta fűszeres szilvaöntettel JUDYTH konyhájából

Walaky
Csőben sült palacsinta fűszeres szilvaöntettel JUDYTH konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Szilvás öntet

Összeállításhoz

767
Kalória
23.8g
Fehérje
106.1g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
283.2g
Víz
141.2g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
49.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Szilvás öntet

Összeállításhoz

Összesen 767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Szilvás öntet

Összeállításhoz

Összesen 6122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Szilvás öntet

Összeállításhoz

Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    283.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 767 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10737.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    2521 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    3546 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    848.5 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2029 micro
  • β-crypt
    360 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 6122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsintát a szokásos módon összeállítjuk, összekeverjük (a sütőport elkeverjük a liszttel) a hozzávalókat (a tejből és a szénsavas ásványvízből körülbelül egyenlő arányban öntök hozzá), annyi folyadékkal, hogy könnyen önthető legyen merőkanállal, majd 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. Először 8 db a szokásosnál vastagabb palacsintát sütünk, ebből készítjük majd a töltött, sült palacsintákat, a maradék masszából pedig "rendes" palacsintákat sütünk, s ízléstől függő töltelékkel fogyaszthatjuk el. A szilva öntetből is tölthetünk bele, maradni fog ehhez is!

Töltelék

  1. Amíg hűl a 8 db palacsintánk, elkészítjük a túrós tölteléket. A hozzávalókat jól összekeverjük, elegyítjük.

Szilvás öntet

  1. Amíg a palacsinta sül a sütőben, elkészítjük a szilvás öntetet: megmossuk, félbe vágjuk, magját kivesszük a szilvának, egy edénybe rakjuk, szórunk rá cukrot, felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, picit forraljuk együtt tovább, de csak, míg a szilva átfő, ne főzzük teljesen szét!
  3. Körülbelül 1-2 evőkanálnyi étkezési keményítőt feloldunk kevés vízzel, s hozzá öntjük a szilvához, kellemesen selymesen besűrítjük vele. Hagyjuk kihűlni.

Összeállításhoz

  1. A tejfölt egy kisebb tálba öntjük, szórunk bele kristálycukrot, összekeverjük, de nem kell feloldani a cukrot.
  2. Két jénai tálba (20X28X5) a 10 dkg vajat szétosztva apró darabokban eloszlatjuk, nem kell szétkenni az alján.
  3. Sorban töltjük meg (8 egyenlő részre osztva a túrós tölteléket) a vastagabbra sütött, palacsintákat, feltekergetjük (kissé duci palacsintákat kapunk), s mindkét tálba 4-4 palacsintát fektetünk úgy, hogy a végei a tál oldalán felkunkorodjanak.
  4. A cukros tejföllel egyenletesen bevonjuk a palacsinták tetejét, oldalát, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel megsütjük, hogy szép színt kapjon.
  5. Akkor jó, ha a palacsintánk felkunkorodó végei is szép színt kapnak, s ropogósak lesznek. Ha készen van, hagyjuk kihűlni! Körülbelül 30-40 perc a sütési idő.
  6. Ha a palacsinta is, az öntet is kihűlt, a képen látható módon felszeleteljük a palacsintát, s az öntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X28X5

Ez ugyan egy kicsit tovább tart, mintha "simán" készítenénk palacsintát, de a változatosság gyönyörködtet :) ....mennyei párost alkot az így elkészített, sült palacsinta, az ínyenc szilvaöntettel.....megérdemlik a szeretteink (na és mi is:) ), ezt az édes kényeztetést.....próbáljátok ki.....nem bánjátok meg! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek