Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi rakott palacsinta

Bécsi rakott palacsinta
Bécsi rakott palacsinta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túróval töltött palacsinták, vaníliás öntettel meglocsolva, és sütőben jól összesütve. 

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat verjük habosra egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd pedig a tej felét. Robotgéppel keverjük simára a tésztát, ezután mehet hozzá a maradék tej, majd pedig az ásványvíz.
  2. Legvégül keverjük hozzá az olvasztott vajat is.
  3. Hűtőben legalább egy órát pihentessük.
  4. A palacsintákat vajjal vékonyan kikent serpenyőben süssük ki.

A töltelékhez

  1. A puha vajat a tojások sárgájával és a porcukorral keverjük simára.
  2. Adjuk hozzá a fél vaníliarúd kikapart magjait, majd pedig a szitán áttört túrót.
  3. Ezután mehet hozzá a citromhéj, valamint a tejföl, és keverjük simára.
  4. A tojásfehérjéből habot verünk, és két részletben a túrós masszához keverjük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, félbevágjuk, majd kivajazott, hőálló tálba állítjuk őket.

A sütéshez

  1. A tejszínt elkeverjük a tojással, valamint a vaníliával. (Ha szeretnénk, ehhez is adhatunk kevés cukrot, hogy édesebb legyen.)
  2. A palacsintákat óvatos leöntjük a tejszínes keverékkel. Arra ügyeljünk, hogy a tál pereménél legalább egy centi hely maradjon, hiszen sütés közben meg fog dermedni, és kissé megemelkedik a vaníliaöntet.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 40 percre. Akkor lesz jó, ha a vaníliás krém teljesen megdermedt, és a palacsinták teteje ropogósra pirult.

A tetejére

  1. Hagyjuk langyosra hűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 271
össznézettség: 19 361
elküldve: 10
receptkönyvben: 408
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
344 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós palacsinta sütőben

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

974
tojás 4 db
1 csipet
cukor 1 ek
finomliszt 400 g
tej 5 dl
szódavíz 5 dl
vaj 100 g
vaj 50 g
tojássárgája 2 db
porcukor 100 g
vanília 0.5 db
tehéntúró 750 g
kandírozott citromhéj 1 ek
tejföl 150 g
tojásfehérje 3 db
habtejszín 200 ml
tojás 1 db
vanília 0.5 db
porcukor 2 ek