r
Nosalty Logó

Bécsi rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Bécsi rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Összesen 5852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.5 g

Zsír

  • Összesen
    312.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9773.4 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1769 mg
  • Vas
    1510 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    332 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2272 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1734 micro
Összesen 5852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat verjük habosra egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd pedig a tej felét. Robotgéppel keverjük simára a tésztát, ezután mehet hozzá a maradék tej, majd pedig az ásványvíz.
  2. Legvégül keverjük hozzá az olvasztott vajat is.
  3. Hűtőben legalább egy órát pihentessük.
  4. A palacsintákat vajjal vékonyan kikent serpenyőben süssük ki.

A töltelékhez

  1. A puha vajat a tojások sárgájával és a porcukorral keverjük simára.
  2. Adjuk hozzá a fél vaníliarúd kikapart magjait, majd pedig a szitán áttört túrót.
  3. Ezután mehet hozzá a citromhéj, valamint a tejföl, és keverjük simára.
  4. A tojásfehérjéből habot verünk, és két részletben a túrós masszához keverjük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, félbevágjuk, majd kivajazott, hőálló tálba állítjuk őket.

A sütéshez

  1. A tejszínt elkeverjük a tojással, valamint a vaníliával. (Ha szeretnénk, ehhez is adhatunk kevés cukrot, hogy édesebb legyen.)
  2. A palacsintákat óvatos leöntjük a tejszínes keverékkel. Arra ügyeljünk, hogy a tál pereménél legalább egy centi hely maradjon, hiszen sütés közben meg fog dermedni, és kissé megemelkedik a vaníliaöntet.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 40 percre. Akkor lesz jó, ha a vaníliás krém teljesen megdermedt, és a palacsinták teteje ropogósra pirult.

A tetejére

  1. Hagyjuk langyosra hűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1383
  • Tegnapi nézettség: 100
  • 7 napos nézettség: 415
  • Össznézettség: 239064
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval töltött palacsinták, vaníliás öntettel meglocsolva, és sütőben jól összesütve. 

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...