Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintatorta Csilla konyhájából

Palacsintatorta Csilla konyhájából
Palacsintatorta Csilla konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízlés szerint bármilyen töltelékkel tölthető, csak nálunk ezek a befutók.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A tetejére

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.
  2. A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük.
  3. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük.
  4. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.
  5. A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.
  6. A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej, levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.
  7. Amikor teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 979
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes palacsinta rakottas vaníliás pudinggal leöntve, diós-lekváros-túrós palacsinta, vaníliapudingos palacsinta tortaformában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1164
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
szódavíz 3 dl
tej 3 dl
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
porcukor 3 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg
dió 10 dkg
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
eper 15 dkg