Csirkeszárnyleves Norbitól
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g csirkeszárny148 kcal
-
25g zeller9 kcal
-
1 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
6 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g csirkeszárny592 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
5 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
23 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
10g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
994
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14.4g csirkeszárny17 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
1.2g halványító zeller0 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
5.2g karalábé1 kcal
-
0.3g szárított paradicsom1 kcal
-
5.8g burgonya3 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
57.8g víz0 kcal
Összesen
29
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 724.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4594 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1033 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
248
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.7 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2140.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 830 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2896.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1868 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 262 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18377 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4133 micro
-
Lut-zea 1349 micro
Összesen
994
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 215 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 119 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkeszárny
-
10 dkg zeller
-
1 közepes szár halványító zeller
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 db szárított paradicsom
-
2 db burgonya
-
10 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd a leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk. Így a későbbiekben minimálisra csökkenthető a zavarosság és a kiülepedett hab és egyebek a leves tetején.
- A zöldségeket alaposan megmossuk (a héjakat, csumákat stb. természetesen elrakjuk alaplének, ahogy a japán tésztalevesemnél is javasoltam:) ). A hagymát nem hámozzuk meg, csak levágjuk a tönköt.
- Én a zellergumót, karalábét, aszalt paradicsomot és hagymát egészben hagyom, mert csak az ízük miatt szeretjük. A répákat vastagabb karikákra, a krumplit 2 centis kockákra, a szárzellert vastagabb szeletekre vágom.
- Kb. 2-3 liter vízben főzzük meg a levest. Nagyjából 20-30 perc alatt puhára is fő minden. A szárnyakkal kicsit macerás babrálni, de megéri, mert nagyon jóízű a hús.
- Tálalás előtt apróra vágott petrezselymet keverünk el a levesben, így megmarad a zsenge, zöldfűszeres, üde íze. Ízlés szerint tésztát főzünk még bele.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2009
- Feltöltés dátuma: 2017. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
A csirkeszárnytőből készülnek a rántott csirkefalatok, és a végéből meg a középső részéből pedig ez a szuper finom húsleves. Semmi extra, csak rengeteg anyag viszonylag kevés lében: jó sűrű :)