Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült oldalas hagymás krumplival

Sült oldalas hagymás krumplival
Sült oldalas hagymás krumplival
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük ezt a fogást, mert a krumpli együtt sül a hússal, így átveszi egy kicsit az ízét... A háromféle hagyma pedig egyenesen Isteni a krumplival!

hozzávalók / 4 adag

Az oldalashoz

A krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vegetát, borsot, pirospaprikát, metélőhagymát és fokhagyma granulátumot összekeverjük az olajjal, majd ráöntjük az oldalasokra, összekeverjük, és ha az időnk engedi, egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Ha nem megoldható, akkor kb 2 órát hagyjuk állni. Ha összeért, magas falú tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk rá, fóliával letakarjuk, és 1 órán át sütjük.
  2. Amíg az oldalas sül, megpucoljuk a krumplit, hagymát, fokhagymát. A krumplit gerezdekre vágjuk, a hagymát és fokhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket (a legjobb, ha abban, amiben az oldalas volt), majd hozzákeverjük a metélőhagymát, petrezselymet, vegetát és borsot.
  3. Ha letelt az 1 óra, kivesszük a tepsit, hozzákeverjük a krumplis egyveleget az oldalashoz, és letakarva ismét visszatesszük 30 percre a sütőbe. Ha a 30 perc is letelt, levesszük a fóliát, és egy kicsit megpirítjuk a krumplit (kb 10 perc).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 316
elküldve: 2
receptkönyvben: 244
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

oldalas vele sült hagymás krumplival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barnamargo
margóci / barnamargo Sun, 2012-09-02 15:16

Szia! Nagyon köszi ezt a finom receptet. Ma elkészítettem, illetve megsütöttem. Tegnap már bepácoltam mindenféle jóval, sőt még zsálya leveleket is tettem hozzá, ma pedig a 1 1/2 óra sütés után hozzáraktam a köretet is. Isteni lett. Ezután csak így készítek oldalast. Ajánlom másoknak is.
Hali

Krityó
Krityó / Krityó Sun, 2012-09-02 16:54

Szia Margó!
Én köszönöm a kedves szavakat!
Nagyon örülök, hogy ekkora sikert aratott Nálad ez a recept és annak is, hogy egy kicsit Te is a magadévá tetted :)
Üdv,
Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó Thu, 2010-11-18 08:42

Örülök, hogy megszerettettem Veled az oldalast :D!
Én még paradicsomos káposztába szoktam felhasználni... de ez egy másik "történet"... ;P

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-17 23:20

Nagyon Nagyon Finom (eddig nem ettem meg a sült oldalast) De ez Isteni.
Anyám azt hitte beteg vagyok...:D

702
sertésoldalas 1 kg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint