Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkhúsleves házi tyúkból csigatésztával

Tyúkhúsleves házi tyúkból csigatésztával
Tyúkhúsleves házi tyúkból csigatésztával
310 perc / előkészület: 10 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom mamájától mindig kapunk vidékről tyúkot és házi készítésű tésztát:) ISTENI... persze, ha piacon tudunk venni, az sem rossz:) Kicsit meg is voltunk fázva, úgyhogy jött a jól bevált orvosság a jó meleg leves. :) Én nem szeretem, de párom erőset is rak bele... hatásos. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tyúkot alaposan megmossuk, és felrakjuk kb.5-6 l vízzel és sóval főni alacsony lángon.
  2. Megpucoljuk a zöldségeket, és feldaraboljuk, majdnem mindent 4 felé (a fehérrépát én egybe hagyom, mert nem szeretjük, csak az íze miatt kell). A paradicsom, hagyma, paprika és krumpli maradjon egybe.
  3. Amikor már szépen habzik, egy kis szűrővel leszűrjük. (Később nem szoktam, attól lesz ilyen gyönyörű színe.)
  4. A tyúknak általában több idő kell (úgyhogy én kb.1 órát főzöm csak a húst, aztán belerakom a zellert és a karalábét). Ekkor szórunk bele pár szem fekete borsot.
  5. 1 óra múlva mehet bele a fehérrépa, paradicsom, paprika és hagyma. Kb. negyed óra múlva beledobjuk a sárgarépát.
  6. A levest minimális lángon fedő nélkül főzzük, mert akkor kevésbé lesz zavaros, és szépen átfő minden jó lassan. Számoljunk rá 4-5 órát.
  7. Mikor majdnem kész, beledobhatjuk a krumplit, és ha megfőtt, kész a gyönyörű levesünk.
  8. Ha időközben elfő picit a leve, akkor pótoljuk, de ne feledkezzünk meg a só pótlásáról sem.
  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 257
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kripili

Mióta szakács: 2012.10.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, házi tyúkhúsleves, húsleves tyúkból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
tyúk 1.5 kg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
burgonya 1 db
csigatészta 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint