r
Nosalty Logó

Csirkés-sajtos saláta

Panka80
Csirkés-sajtos saláta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkesült

Saláta

Öntet

427
Kalória
35.3g
Fehérje
15.9g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
335g
Víz
80.6g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkesült

Saláta

Öntet

Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkesült

Saláta

Öntet

Összesen 859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkesült

Saláta

Öntet

Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    674 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3746.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1347 micro
  • β-karotin
    4068 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    281 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

Csirkesült

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, megmossuk, hagyjuk száradni.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Beletesszük a húst, fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk úgy 5-6 percig. Nem kell hozzá vizet adni, a saját levében megpuhul.
  3. Levesszük a fedőt, és addig sütjük nyílt lángon, amíg elpárolog a leve és egy picit megpirítjuk.
  4. Hagyjuk kihűlni.

Saláta

  1. A zöldségeket megmossuk hámozzuk, majd ki-hogy szereti, feldaraboljuk. Én vékonyan szoktam szeletelni.
  2. A sonkát és a sajtokat szintén vékony csíkokra vágjuk.
  3. Az egészet egy tálban összekeverjük.

Öntet

  1. A joghurtba beletesszük a kaprot, a fokhagymaport és a sót. Jól kikeverjük, és ráöntjük a salátára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Zöldséghiányom volt, de valami laktatót akartam csinálni. Hát ez lett belőle, és még a 14 hónapos kisfiamnak is nagyon ízlett.

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...