r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves májnokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Csirkeraguleves májnokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A májnokedlihez

Összesen 414 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A májnokedlihez

Összesen 1646 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A májnokedlihez

Összesen 41 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    1328 micro
  • β-karotin
    4082 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 414 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3907 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1070 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    891 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    5313 micro
  • β-karotin
    16328 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    9696 micro
Összesen 1646 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A májnokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. Sütni való méretű, vagyis kicsit kövérkésebb csirkéből készítsük. (Ez a méret tisztított állapotban 1,5 kg-nál kezdődik. A tyúk túl erős ízű, abból ragulevest ne készítsünk.) Az egész csirke feldarabolása során a hájat (akár bőrrel együtt) lefejtjük a húsról, mert szükségünk lesz rá. A csontos részeket használjuk a leveshez, a farhátat és a kifilézett mellcsontotnéhány darabra vágjuk fel. Ha szaporítani akarjuk a húsos részeket,pluszban szárnyat adjunk még hozzá.
  2. A répákat karikára, a karalábét kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. (Fagyasztott zöldséget is használhatunk.)
  3. A kanál zsíronkisütjük a hájdarabokat, a töpörtyűt kiszedjük, és kidobjuk. Ettől lesz levesünk szép színű (és jó ízű).
  4. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a csirkerészeket, és pár percig együttpirítjuk.
  5. Rászórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, és addig kevergetjük, míg a zsíradék zöldes színű nem lesz (ez 1 perc mindössze).
  6. Az edényben kicsit félretoljuk a csirkét, és a szabadon lévő zsírba belekeverjük a lisztet. Nem kell megpirítani, csak jól átforrósítani. Most felöntjük bő fél liter hideg vízzel, és alaposan elkeverjük, hogy a liszt ne legyen csomós.
  7. Most már hozzáadhatjuk az összes feldarabolt zöldséget: répát-zöldséget, karalábét, karfiolt, zöldborsót, tehetünk bele néhány kelbimbót is. Beletesszük a belsőséget is (a máj kivételével), és annyi vízzel öntjük fel, hogy jó sűrű maradjon. (Még kb. 1,5liter víz szükséges hozzá.) Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  8. Felforraljuk, ügyeljünk rá, mert felhabzik, és kifuthat. A lángot mérsékeljük, és fedő alatt készre főzzük.
  9. Közben előkészítjük a májnodeklit. A májat deszkán pépesre elkaparjuk. Összekeverjük a tojással, a vágott petrezselyemmel, sóval-borssal és annyi liszttel (kb. 2 kanál), hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk.
  10. A fővő levesbe szaggatjuk a nokedlit: kiskanállal kikanyarítunk egy falatot, és odaeresztjük, ahol zubog a leves - így azonnal összeáll, nem fő szét.
  11. Ha a nokedlit kiszaggattuk, még 2-3 percig főni hagyjuk, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 34637
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeraguleves májnokedlivel
koszider 91 recept

Ez a zöldes-arany színű, illatos, sűrű leves szerintem még jobb, mint a tyúkhúsleves, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Kiadós, vagyis második fogásként könnyebb ételt is választhatunk. (Gyerekkoromban a raguleves után mindig édes kelt tésztát ettünk.) Tipikus tavaszi-nyári étel, de amióta feltalálták a mirelitet, bármikor elkészíthető.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Ebb?l a levesb?l viszont én kanalaznék most nagyon szívesen, jaj de guszta:-)))))) Elkészítésre elmenve:-) Úgyis jön állítólag a nagy hideg, szükségünk lesz, a jó meleg és finom tartalmas levesekre:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

koszider

Érdekes, hogy ezen a héten mind a ketten levesben utazunk! (Ezt f?ztem vasárnap.) Igen, télen jól esik a leves, igaz, én bármikor szívesen eszem. Itt már lóg a hó lába! Üdvözöl: Koszider

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Ma reggel kinyitottam az ajtókat, mentek suliba a gyerk?cök, és itt már hétkor esett a hó, és azóta megállás nélkül:-) Nem igazán vártam már, biztos jó oldala is van, de én már nem kértem:-)) A jó finom leves bármikor jöhet!! :-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Tarackos

Kiváló recept.Gratulálok. Üdv:Tarackos

koszider

Ó, köszönöm! Koszider

Zsanett111

Szia Koszider... Megláttam a levesedet és nem bírom ki, hogy ne készítsem el ma vacsorára... Annyira gusztusos és jó kép van róla, hogy legszívesebben már most ennék bel?le... Annyi a változtatás, hogy én ami zöldségfélét találok, mindenb?l teszek bele... Már alig várom, hogy kész legyen... Zsanett

koszider

Kedves Zsanett! A sokféle zöldség csak jó döntés lehet! Ha lehet, ne hagyd ki bel?le a liba/kacsazsírt. Jó f?zést, jó étvágyat! Üdvözöl: Koszider

Csibaba13

Kedves Koszider! Köszönöm szépen! Nagyon finom ,nagyon ízlett a családnak! :) Szép napot! Üdv: Csibaba13

koszider

Kedves Csibaba! Igazán örülök, egészségére az egész családnak! Üdvözöl: Koszider

Éva-Anyóca

Nagyon szeretjük ezt a levest, karácsony el?tti menüben is tökéletes. Leves jó meleg, hús és máj is van benne, jó ilyen kissé "idétlen" id?ben kanalazni a meleg levest, báááár, ha már itt az ideje, akkor lenne hideg és hó...majd meglátjuk, de így nem lesz szép a karácsony. A levessel azonban csak nyerünk.:) Éva-Anyóca

koszider

Kedves Éva-Anyóca! Én most valódi, marhafarokból készült húslevesben utazom, ez mindenki abszolút kedvence. (Ez lesz a 24-i menü, mi nem szeretjük a halat, így nem lesz böjtös.) Sajnos, szinte meleg karácsonyunk lesz! Pedig nem ette meg e kutya a telet, lesz még hó, majd amikor nem kéne, például március 15-én. Kellemes ünnepeket, jó sütés-f?zést, vidám családi együttlétet! Üdvözöl: Koszider

Éva-Anyóca

Kedves Koszider! Igen olvasom, hogy szinte el?- tavaszias id? lesz itt karácsony alatt... :( Tényleg nem ette meg a kutya a telet, és azt végképp nem kívánom, szerintem senki, hogy akkor legyen hideg, hó, mint ahogy írod, márciusban....remélem, nem... :) :) Mi a lányommal szeretjük a halat, igaz, nem halászlé, de rántva, rácponty jöhet.... :D A férjem és a fiam szerint a hal finom, csak az a baja, hogy szálkás és hal íz?! :) Jó mi?! :) Nálunk ezért nincs hal, sajnos, pedig finom és egészséges.. :) :D Köszönjük szépen! :) Ezerrel folyik a készül?dés, nem nagy menü csak remélhet?leg finom, kis fa, kis ajándék, nagy boldogságos, együttlétes!!!!!!!!!! :) :D Ez a f?!!!!!!!!! Mindig ezt várom, hogy együtt lehessünk, semmi rohanás, vita, gond, ...szuper. :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Hétvégén fogom elkészíteni :) már nagyon várom, mert nagyon jó recept és a többi hozzászóló meghozta az étvágyam :)

koszider

Örülök, hogy erre esett a választásod, nem fogsz csalódni! Csirke nyaka, lába, zúza, szív - bármi mehet bele, amit szeret a család. (Én szárny-párti vagyok, a farhátat nem szeretem, azt a kutya kapja - de az íze, meg a hája miatt fontos.) A Lidl-ben lehet kapni nagyon ügyesen összeállított levesaprólékot, azt ajánlom. Sok-sok petrezselyemzöld! Sima nokedlivel vagy eperlevéllel is jó. Jó étvágyat! Koszider

Hozzávalók

A leveshez

A májnokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek