Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeraguleves lestyánnal

Csirkeraguleves lestyánnal
Csirkeraguleves lestyánnal
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lestyán az erdélyi konyha elengedhetetlen fűszere a csombor mellett. A petrezselyemhez hasonló, de attól karakteresebb illatú és ízű fűszernövény. Levesek, saláták, diétás ételek és italok fűszerezésére alkalmas, de intenzív íze miatt csak keveset kell használni belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát.
  2. Ezután beletesszük a húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel, ha szükséges, sózzuk, felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.
  5. A tejszínben elkeverjük a keményítőt és lestyánt, kevés forró levest merünk rá, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Első rottyanásig főzzük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 456
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkeraguleves, tejszínes csirkeraguleves, lestyános csirkeraguleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

531
csirkemell filé 50 dkg
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
zöldborsó 30 dkg
fűszerpaprika 1 kávéskanál
főzőtejszín 3 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
lestyán 1 ek
eperlevél tészta 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l