r
Nosalty Logó

Csirkeragu olaszos szószban makarónival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkeragu olaszos szószban makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    568.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15316.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    968 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    6033 mg
  • Nátrium
    4621 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    5334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    188 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2116 micro
  • Kolin:
    1455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    4708 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    2950 micro
Összesen 7714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    612 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Lábasba tesszük az olívaolajat, a vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  2. Beletesszük a bacont felcsíkozva, pár percig ezt is összepároljuk.
  3. Belerakjuk a kisebbekre vágott 500 g csirkezúza.
  4. Beletesszük az 500 ml paradicsomlé, só, bors, és főzzük kb. 15 percig.
  5. Beletesszük a csirkeszárny-darabok, a fűszereket (olasz szárított), kevés vizet, ha kell.
  6. Főzzük kb. 20 percig, feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  7. Ezután tesszük bele a csirkemell-kockákat a húsos alapba.
  8. Tovább főzzük még 15 percet, kóstoljuk, szükség szerint ízesítsük, és feltétlen legyen szaftja, (paradicsomlé, ha kell 1-2 dl szükség szerint), ha teszünk bele, főzzük kissé össze.10 perc kb.
  9. Kész, ha minden húsféle megfőtt, és ízre is finom, tálalható.
  10. Ha a víz forr, beletesszük a makarónit, az olajat, a sót, és kifőzzük a tésztát, leszűrjük, tálaljuk (leírás szerinti ideig főzzük csak).
  11. Tálaljuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13434
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

Finom bor. Rengeteg sajt reszelve! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeragu olaszos szószban makarónival
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon jó csirkehúsokat kaptam a boltban, frissek és akciós áron. Mindegyikből vettem egy kicsit, (csirkezúzát már nagyon régen vettem), és ezt a receptet ötöltem ki, vegyes csirkehús, szósz, tészta. Ennyi! :-) A recept két napi ebédre szól És elfogyott! Aki egy napi ebédet szeretne belőle főzni, természetesen a húsok mennyiségét csökkentse le, ahányan a családban vannak, és már főzhető is.:-)

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...