r
Nosalty Logó

Csirkeragu olaszos szószban makarónival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkeragu olaszos szószban makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 7714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 104 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1284 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    568.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15316.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    968 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    6033 mg
  • Nátrium
    4621 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    5334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    188 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2116 micro
  • Kolin:
    1455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    4708 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    2950 micro
Összesen 7714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    612 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Lábasba tesszük az olívaolajat, a vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  2. Beletesszük a bacont felcsíkozva, pár percig ezt is összepároljuk.
  3. Belerakjuk a kisebbekre vágott 500 g csirkezúza.
  4. Beletesszük az 500 ml paradicsomlé, só, bors, és főzzük kb. 15 percig.
  5. Beletesszük a csirkeszárny-darabok, a fűszereket (olasz szárított), kevés vizet, ha kell.
  6. Főzzük kb. 20 percig, feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  7. Ezután tesszük bele a csirkemell-kockákat a húsos alapba.
  8. Tovább főzzük még 15 percet, kóstoljuk, szükség szerint ízesítsük, és feltétlen legyen szaftja, (paradicsomlé, ha kell 1-2 dl szükség szerint), ha teszünk bele, főzzük kissé össze.10 perc kb.
  9. Kész, ha minden húsféle megfőtt, és ízre is finom, tálalható.
  10. Ha a víz forr, beletesszük a makarónit, az olajat, a sót, és kifőzzük a tésztát, leszűrjük, tálaljuk (leírás szerinti ideig főzzük csak).
  11. Tálaljuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13172
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

Finom bor. Rengeteg sajt reszelve! :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeragu olaszos szószban makarónival
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon jó csirkehúsokat kaptam a boltban, frissek és akciós áron. Mindegyikből vettem egy kicsit, (csirkezúzát már nagyon régen vettem), és ezt a receptet ötöltem ki, vegyes csirkehús, szósz, tészta. Ennyi! :-) A recept két napi ebédre szól És elfogyott! Aki egy napi ebédet szeretne belőle főzni, természetesen a húsok mennyiségét csökkentse le, ahányan a családban vannak, és már főzhető is.:-)

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek