r
Nosalty Logó

Csirkemellcsíkok tejszínes gombamártással és rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Csirkemellcsíkok tejszínes gombamártással és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    655 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 956 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5965.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    3473 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1209 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 3826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk, megsózzuk, borssal megszórjuk, és hűtőbe tesszük felhasználásig.
  2. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, utána hozzáadjuk a húst, melyet kifehéredésig párolunk. Közben a gombát megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és utána a húshoz adjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, és a húshoz adjuk 3/4 részét (a maradékot tálalásnál használjuk).
  3. Az egészet addig főzzük, míg 95%-osra fő, majd hozzáadjuk a tejszínt, és folyamatos keverés mellett összeforraljuk, közben még sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  4. Míg a hús puhul, elkészítjük a rizst: megmossuk, lecsepegtetjük majd kevés olajon megpirítjuk, végül vízzel felöntjük, sózzuk, és puhára pároljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 4078
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 23.

Ajánló

A rizst formában a tányér közepére tálalom, köré a tejszínes csirkemellcsíkokat, végül az egészet aprított petrezselyemmel hintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellcsíkok tejszínes gombamártással és rizzsel
Juhász István 36 recept

Gyors és laktató étel, melyet gyakran készítek, mert nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!