r
Nosalty Logó

Burgundi marha

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Burgundi marha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 813 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4073 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1983 micro
  • β-karotin
    5785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2762 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 813 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    279.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7176.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3494 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3170 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    9916 micro
  • β-karotin
    28924 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13810 micro
  • Lut-zea
    5824 micro
Összesen 4073 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    298 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst minden hártyától, íntól megtisztítjuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, míg a külseje meg nem barnul (3-4 perc). Egyszerre csak kisebb mennyiséget pirítsunk, hogy ne párolódjon, hanem süljön. Ha megpirult, rászórjuk a lisztet, azzal is pirítjuk egy percig, majd felöntjük a marhahúslevessel.
  2. Áttesszük a húst és a levet egy kellően nagy öntöttvas lábasba.
  3. A serpenyőbe újra 1 kanál olajat töltünk, és rátesszük a vöröshagymát, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a felkockázott bacont, és együtt pirítjuk őket.
  4. Ha kész, ezt is a húsos edénybe tesszük. Adunk hozzá babérlevelet, zöldborsót, kakukkfüvet, a zellert, répát, petrezselymet, gyöngyhagymát, paradicsompürét és az üveg vörösborral felöntjük, hogy ellepje a húst.
  5. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Amikor el kezd forrni, a hőmérsékletet lecsökkentjük 150 fokra, így gyöngyözve sütjük legalább 2-2,5 órát, miközben olykor ellenőrizzük, nem párolgott-e el a leve. Ha szükséges húslevessel vagy vörösborral pótoljuk. Mikor már a hús megpuhult, a negyedekre vágott gombát is hozzáadjuk, és további fél órát forraljuk alacsony hőfokon.
  6. Köretként petrezselymes burgonyát kínálunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 35905
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgundi marha
Évi néni 1830 recept

A boeuf bourguignon receptjét Ainsley Harriott brit bbc tv-szakácstól láttam két napja és alig vártam, hogy jöjjön a hétvége, amikor ráérek elkészíteni. Nem az az étel, amelyiket csak össze lehet dobni, de a végeredmény minden fáradtságért kárpótol. Fenséges illat lengte be a konyhát már a főzés alatt is. Családomat mintha zsinóron húzták volna ki az ebédhez.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.