r
Nosalty Logó

Gombás pulykamellragu csavart tésztával

Marti48
Gombás pulykamellragu csavart tésztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

468
Kalória
37g
Fehérje
12.2g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
302.7g
Víz
119.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4184 micro
Összesen 1875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A leöblített, leitatott húst csíkokra felvágjuk. A pórét és a paprikát karikázzuk, a fokhagymát pépesítjük. Ezeket egy tálban összekeverjük a marináddal: olaj, mustár, só, bors, őrölt pirospaprika és ha van, 2 ek sherry, de ez elmaradhat. Hűvös helyen hagyjuk összeérni, min. 1 órán keresztül.
  2. A gombát mossuk meg alaposan, és ha barna héjú, akkor ne hámozzuk meg! Nem túl vékony szeletekre vágjuk fel. 2 ek olívaolajban pirítsuk meg addig, amíg a leve el nem fő. Sózzuk, borsozzuk, a durvára felaprított petrezselyemből szórjunk rá egy kicsit. Tegyük félre.
  3. A marinált húst pirítsuk meg egy másik serpenyőben, kb. 2 ek olívaolajon kb. 10 percig. Ekkor adjuk hozzá a maradék, durvára vágott petrezselymet, a pirított gombát, öntsük fel kb. 3 dl vízzel, szórjuk bele az ételízesítőt, és lassú tűzön pároljuk addig, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor szórjuk meg a liszttel, és adjuk hozzá a tejfölt. Keverjük meg, és forraljuk össze kb. 5 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 35 p

A "gombás hús" családi recepttárunk egyik kedvenc tagja. Tarjából készítem többnyire, de ez a pulykamellből készült "ragu" is igen ízletes, "svájcias" változat. A hosszú lista dacára gyorsan "összedobható".

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...