r
Nosalty Logó

Csirkeragu csicseriborsós tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csirkeragu csicseriborsós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ragu

A köret

Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ragu

A köret

Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ragu

A köret

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5536.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    3135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3655 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A ragu

A köret

Elkészítés

A ragu

  1. A hagymát, fokhagymát, gyömbért apróra vágjuk, és megfuttatjuk az olajon.
  2. A bőr nélküli filét ujjnyi csíkokra vágjuk, és a megfonnyasztott hagymára tesszük. Megfűszerezzük, és 2-3 percig pirítjuk a fűszerekkel, majd felengedjük sörrel, és kb. 10 percig kis lángon főzzük.
  3. Mikor kezdi elfőni a levét, hozzáadunk még egy kanál paradicsompürét és egy dl kókusztejet. Összeforraljuk. Addig főzzük, míg besűrűsödik mártásnak, nem tovább.
  4. Hogy gazdagabb legyen az íze, beleforralhatunk még 5 dkg vajat is.

A köret

  1. Egy kanál olajon megdinszteljük a fokhagymát, hozzáadjuk a szardellát, ami pillanatok alatt szétsül az olajban.
  2. Ráöntjük a lecsepegtetett csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk, citromhéjat reszelünk rá.
  3. A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, és a csicseriborsóra szedjük.
  4. Petrezselymet, korianderzöldet összevágunk, és azt is hozzákeverjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1335
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeragu csicseriborsós tésztával
Évi néni 1830 recept

Nem volt ötletem, csak azt tudtam, hogy csicseriborsót és csirkecombfilét akartam főzni úgy, ahogy eddig még nem. A köretet a Dolce Vita blogon találtam Vrábel Krisztától. Fontos volt, hogy gyorsan elkészüljön, mert nagyon el vagyunk foglalva a kert szépítgetésével. 

Hozzávalók

A ragu

A köret

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...