r
Nosalty Logó

Csirkeragu csicseriborsós tésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csirkeragu csicseriborsós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ragu

A köret

Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ragu

A köret

Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ragu

A köret

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5536.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    3135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3655 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A ragu

A köret

Elkészítés

A ragu

  1. A hagymát, fokhagymát, gyömbért apróra vágjuk, és megfuttatjuk az olajon.
  2. A bőr nélküli filét ujjnyi csíkokra vágjuk, és a megfonnyasztott hagymára tesszük. Megfűszerezzük, és 2-3 percig pirítjuk a fűszerekkel, majd felengedjük sörrel, és kb. 10 percig kis lángon főzzük.
  3. Mikor kezdi elfőni a levét, hozzáadunk még egy kanál paradicsompürét és egy dl kókusztejet. Összeforraljuk. Addig főzzük, míg besűrűsödik mártásnak, nem tovább.
  4. Hogy gazdagabb legyen az íze, beleforralhatunk még 5 dkg vajat is.

A köret

  1. Egy kanál olajon megdinszteljük a fokhagymát, hozzáadjuk a szardellát, ami pillanatok alatt szétsül az olajban.
  2. Ráöntjük a lecsepegtetett csicseriborsót. Sózzuk, borsozzuk, citromhéjat reszelünk rá.
  3. A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, és a csicseriborsóra szedjük.
  4. Petrezselymet, korianderzöldet összevágunk, és azt is hozzákeverjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1314
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeragu csicseriborsós tésztával
Évi néni 1830 recept

Nem volt ötletem, csak azt tudtam, hogy csicseriborsót és csirkecombfilét akartam főzni úgy, ahogy eddig még nem. A köretet a Dolce Vita blogon találtam Vrábel Krisztától. Fontos volt, hogy gyorsan elkészüljön, mert nagyon el vagyunk foglalva a kert szépítgetésével. 

Hozzávalók

A ragu

A köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?