r
Nosalty Logó

Burgundi marharagu Zsuzsamama konyhájából

Zsuzsamama56
Burgundi marharagu Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

838
Kalória
63g
Fehérje
35g
Szénhidrát
44g
Zsír
443.9g
Víz
146.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 838 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 3349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 838 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    251.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6322.8 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2759 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1775.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    4970 micro
  • β-karotin
    14704 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18411 micro
  • Lut-zea
    2917 micro
Összesen 3349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A szalonna bőrét levágjuk, félretesszük.
  2. Felkockázzuk a szalonnát, és bőrrel együtt lobogó vízben 10 percig főzzük. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük.
  3. Egy nagy vasedényben 1 evőkanál olajjal zsírjára sütjük, majd kivesszük a szalonnadarabokat.
  4. Ebben a zsiradékban, nagy lángon megpirítjuk a 3 cm-es darabokra vágott marhahúst. Nem kell átsütni, csak az a cél, hogy minden oldal megpiruljon. Érdemes több adagban sütni, hogy a hús ne hűtse le nagyon a zsiradékot.
  5. A megpirult húst egy külön tálba szedjük, és addig ismételjük a műveletet, amíg az összeset meg nem pirítottuk. A kiszedett hús levet ereszt, de ezt a levet semmiképp ne öntsük ki.
  6. Ugyanebben az edényben megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt répát is.
  7. Ha megpuhultak a zöldségek, visszaszedjük rá a szalonnát és a húst, majd megszórjuk 1 evőkanál liszttel. Rátesszük az edény tetejét, jól összerázzuk a meglisztezett ragut.
  8. 225 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre pirulni, ugyanezt a műveletet megismételjük (1 evőkanál liszt, rázás, 5 perc a sütőben). Ha készen vagyunk, visszavesszük a sütőt 150 fokra.
  9. A raguhoz hozzáadjuk a szalonna bőrét, a sűrített paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát, kakukkfűvel és babérral ízesítjük. Hozzáadjuk a húsból sütés után kifolyt levet, majd felöntjük a vörösborral és annyi marhahúslevessel, hogy éppen ellepje. Lefedjük, és a sütőben minimum 3 órán át főzzük, időnként megkeverve. Ha a hús szétomlik és a lé besűrűsödött, akkor van készen.
  10. Kevés vajhoz adjuk a fél citrom levét, és ha habzik, akkor tesszük bele a tisztított és felaprított gombát és a salottahagymát. Az elkészült marharaguhoz hozzákeverjük vagy melléhalmozzuk a tálon a vajon megpirított gombát és hagymát. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta készülök elkészíteni ezt a finomságot, mert hiszen nálunk még a nagyszüleim tartottak marhákat. Sokszor ettem ennek a nemes állatnak a húsából készített ételeket, de ezt az egyet még nem. Így hát ideje volt. Nagyon finomra sikerült a ragu.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek