Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói csirke

Mexikói csirke
Mexikói csirke
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a mexikói ételeket, gondoltam, kipróbálom ezt a kombinációt.

Nagy sikert aratott a baráti társaságban :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük.
  2. Közben a húst felkockázzuk. A megdinsztelt hagymához rakjuk, összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük (chli con carne fűszerkeverék).
  3. Amikor a hús kezd átsülni, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak.
  4. Ezután belerakjuk a babkonzerveket (én levével együtt szoktam, főleg ha chilis babot használok).
  5. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Kevergetve főzzük még 5 percig közepes lángon.
  6. Köret ízlés szerint, mi krumplipürével szoktuk enni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 25 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

booca

Mióta szakács: 2012.08.04.
6 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

chilis bab, babos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 nagy db
csirkemell filé 70 dkg
mexikói alap 10 g
mexikói keverék 450 g
vörösbab 800 g
paradicsomszósz 500 ml
0 ízlés szerint