r
Nosalty Logó

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 327 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    4177 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3985 micro
Összesen 1308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    319 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk. Hosszában egy centiméteres csíkokat hámozunk le belőle éles késsel. A héjas rész is 1 centiméteres legyen. (Legjobb krumplihámozóval dolgozni.)
  2. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk.
  4. A paradicsomokból két darabot leforrázunk, meghámozzuk, felkockázzuk.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk.
  6. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és körbe forgatva barnára sütjük. Ez a padlizsán méretétől függően negyed óra, 20 perc.
  7. A barnára, puhára sült padlizsánokat tűzálló tálba tesszük.
  8. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és tovább pároljuk. Sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, végül belekeverjük a petrezselymet.
  9. A padlizsánokat hosszában bevágjuk, fakanállal kitágítjuk a belsejét. Megtöltjük a zöldségekkel.
  10. A félretett, maradék paradicsomot szeletekre vágjuk, és a töltött padlizsánok tetejére tesszük. Aláöntünk egy csésze vizet.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  12. Hidegen, melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8001
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Ajánló

Remek előétel.

Receptkategóriák

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
8zsuzsa8 210 recept

Nagyon szeretem a török ételeket. Amikor Isztambulban jártam, első dolgom volt beszerezni egy török szakácskönyvet. Most végre ráérek kipróbálni a recepteket. Ennek nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!