Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a török ételeket. Amikor Isztambulban jártam, első dolgom volt beszerezni egy török szakácskönyvet. Most végre ráérek kipróbálni a recepteket. Ennek nagy sikere volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remek előétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk. Hosszában egy centiméteres csíkokat hámozunk le belőle éles késsel. A héjas rész is 1 centiméteres legyen. (Legjobb krumplihámozóval dolgozni.)
  2. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk.
  4. A paradicsomokból két darabot leforrázunk, meghámozzuk, felkockázzuk.
  5. A petrezselymet apróra vágjuk.
  6. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és körbe forgatva barnára sütjük. Ez a padlizsán méretétől függően negyed óra, 20 perc.
  7. A barnára, puhára sült padlizsánokat tűzálló tálba tesszük.
  8. A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és tovább pároljuk. Sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, végül belekeverjük a petrezselymet.
  9. A padlizsánokat hosszában bevágjuk, fakanállal kitágítjuk a belsejét. Megtöltjük a zöldségekkel.
  10. A félretett, maradék paradicsomot szeletekre vágjuk, és a töltött padlizsánok tetejére tesszük. Aláöntünk egy csésze vizet.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  12. Hidegen, melegen egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 468
elküldve: 5
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymával és paradicsommal töltött padlizsán, Imambayildi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
padlizsán 4 db
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 2 db
paradicsom 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl