Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranysárga padlizsántekercsek

Aranysárga padlizsántekercsek
Aranysárga padlizsántekercsek
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom padlizsános recept, padlizsánszezonra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaljuk lepénykenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, majd hosszában 1/2 cm-es szeletekre vágjuk (8 szelet). Megsózzuk, konyhapapírok közé tesszük, súllyal lenyomjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
  2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. A padlizsánszeleteket szárazra töröljük, majd az olajban aranysárgára sütjük.
  3. A darált húst 1 tojással, a finomra vágott hagymával és fokhagymával összegyúrjuk. Sóval, borssal, fahéjjal és kardamommal ízesítjük.
  4. A darált húst elosztjuk a padlizsánszeletekre, és szorosan feltekerjük. A tekercseket tűzálló tálba rakjuk.
  5. A megmaradt tojásokat elkavarjuk a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük, majd a tekercsekre öntjük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal.
  6. A padlizsántekercseket előmelegített sütőbe toljuk, megsütjük. Oregánóval megszórjuk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 060
elküldve: 3
receptkönyvben: 277
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hússal töltött padlizsántekercsek, darált húsos padlizsántekercsek, fűszeres hússal töltött padlizsán, parmezános-húsos padlizsántekercsek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

martea
martea / martea Sat, 2013-10-05 15:29

Nagyon finom lett és sokkal kevésbé macerás és bonyolult, mint amennyire tartottam tőle.

zsiraf18
zsiraf18 Fri, 2012-12-28 21:41

Kedves Glaser! Jelentem, megcsináltam, és nagyon jó a recept! :) Egy pici sűrített paradicsomot még adtam a darált húshoz, de ne kérdezd, hogy miért. A Páromnak is nagyon izlett, szóval további sok-sok receptfeltöltést kívánok nekünk Tőled! :)

507
padlizsán 2 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
darált sertéshús 20 dkg
darált marhahús 20 dkg
tojás 4 db
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0.5 tk
kardamom 1 csipet
tej 100 ml
parmezán sajt 100 g
oregánó 0 ízlés szerint