r
Nosalty Logó

Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Csirkeleves són sült krumpli gnocchi-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a gnocchi-hoz

a leveshez

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a gnocchi-hoz

a leveshez

Összesen 3107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a gnocchi-hoz

a leveshez

Összesen 85 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15591.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    15221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    1655 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124728.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    121771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2262 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    5097 micro
  • β-karotin
    13239 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3816 micro
Összesen 3107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

a gnocchi-hoz

a leveshez

Elkészítés

a gnocchi-hoz

  1. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra. A sót egy kicsi tepsibe öntjük, elegyengetjük. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, rárakjuk a sóra, és a forró sütőbe tolva puhára sütjük. Akkor van kész, amikor egy kést könnyedén bele tudunk szúrni a közepébe. (A sót többször használhatjuk.)
  2. Hagyjuk hűlni, majd megpucoljuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, melegen több lisztet vesz fel, és nehéz lesz a gnocchi. Összegyúrjuk a liszttel, a tojások sárgájával, pici sóval, borssal.
  3. Egy nagy tepsit vagy tálcát megszórunk bőven liszttel. Az összegyúrt tésztából teáskanálnyit csípünk le (lisztes kézzel), megformázzuk dundi ovális alakúra, és a tálcára rakjuk.
  4. Bő, forró, sós vízben több részletben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, már kész is, tésztaszűrővel kiemeljük, és egy tálba rakjuk, amibe olívaolajat öntöttünk, és elkeverjük vele.

a leveshez

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát meg a zellert. Pár percig kevergetjük, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk néhány másodpercig illatozni. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot (félbevágva), a csokorba kötött zellerlevelet meg petrezselymet, ja és a csirkemellet se felejtsük el, hogy az is puhára főjön. Sózzuk, később, mikor kóstoljuk, és a paprika mégsem csípős, akkor daráljunk bele borsot.
  3. Felforraljuk, majd kis lángon 30-40 percig főzzük, attól függ, hogy tényleg csirkemellet kaptunk-e, vagy beillik már bivalynak is.
  4. Mikor már minden szépen megpuhult, beleöntjük a zöldborsót, amivel pár percig főzzük. Végül a tejjel meg a tejszínnel kiforraljuk. Ez elég macerás, de most a csirkét kiszedjük, és lefejtjük a csontról, majd falatnyi darabokban visszarakjuk a levesbe.
  5. Tányérokba szedjük a levest, ízlés szerint rakunk a kis dundi gnocchi-ból bele.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc boltomban fehérrépa hiány van (meg van, amikor karalábé vagy éppen zellergumó), így mindenféle ilyen fura leveseket kell főzzek, amihez nem szükséges.

Hozzávalók

a gnocchi-hoz

a leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek