r
Nosalty Logó

Csirkefalatok édes-savanyú módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkefalatok édes-savanyú módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    518 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    1994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1660.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    628 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2592 micro
  • β-karotin
    15816 micro
  • β-crypt
    2073 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3084 micro
Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójaszószt összekeverjük 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi hozzávalót felaprítjuk, a sárgarépát gyufára, a paprikát picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára. A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházat kivágjuk, és vékonyra szeleteljük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
  3. Magas falú serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk, rátesszük a húst, kevés őrölt borsot tekerünk rá, és fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Újabb ek olajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető baracklekvárral, de azt később tesszük bele), majd a birsalmát a citromlével együtt, és 10 percig pároljuk.
  4. Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadjuk, és újabb 10 perc párolás után hozzáadjuk az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább pároljuk még 5 percig.
  5. A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananászkonzerv levével hígíthatja. A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.
  6. A végén visszaöntjük a húst, elkeverjük és összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4810
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Ajánló

Spagettivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefalatok édes-savanyú módra
Ligeti Károly 129 recept

Szeretem a kínai konyha ízvilágát, habár nem sok mindent ettem a kínai ételek közül. Az édes-savanyú mártás azok közé tartozik, ami nem igényel különleges fűszerezést, hazai alapanyagokból, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?