Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkefalatok édes-savanyú módra

Csirkefalatok édes-savanyú módra
Csirkefalatok édes-savanyú módra
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a kínai konyha ízvilágát, habár nem sok mindent ettem a kínai ételek közül. Az édes-savanyú mártás azok közé tartozik, ami nem igényel különleges fűszerezést, hazai alapanyagokból, egyszerűen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Spagettivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójaszószt összekeverjük 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi hozzávalót felaprítjuk, a sárgarépát gyufára, a paprikát picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára. A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházat kivágjuk, és vékonyra szeleteljük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
  3. Magas falú serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk, rátesszük a húst, kevés őrölt borsot tekerünk rá, és fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Újabb ek olajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető baracklekvárral, de azt később tesszük bele), majd a birsalmát a citromlével együtt, és 10 percig pároljuk.
  4. Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadjuk, és újabb 10 perc párolás után hozzáadjuk az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább pároljuk még 5 percig.
  5. A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananászkonzerv levével hígíthatja. A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.
  6. A végén visszaöntjük a húst, elkeverjük és összeforraljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-savanyú csirke, csirke édes-savanyú mártásban, édes-savanyú csirkemell falatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
szójaszósz 3 ek
curry por 2 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
csirkemell filé 2 db
sárgarépa 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
újhagyma 4 közepes db
birs 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
sárgabarack 3 közepes db
ananászkonzerv 40 dkg
méz 2 ek
0 ízlés szerint