Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo vadas zabgaluskával

Paleo vadas zabgaluskával
Paleo vadas zabgaluskával
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család szereti a vadast... Na persze előző életünkben zsemle- és krumpligombóccal ettük. Ez a vadas és a zabgaluska egy kompromisszumos, de a paleo étrendbe időnként beilleszthető verzió.

hozzávalók / 4 adag

A vadashoz

A zabgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat, a zellert és a hagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Az olajat kezdjük el hevíteni, dobjuk rá a hagymát, pirítsuk 1-2 percig, forgassuk meg rajta a húst (hogy "bezáródjon"), majd dobjuk mellé a többi zöldséget és a sót, borsot, babérlevelet, majorannát is. Főzzük 2 órán át, ekkorra a hús megpuhul.
  3. Vegyük ki a húst, szeleteljük fel. A babérleveleket is szedjük ki. A zöldségeket turmixoljuk finomra.
  4. A kókusztejet keverjük össze a mustárral, a cukorral és a citromlével, ezzel habarjuk be a zöldségeket. Tegyük vissza a hússzeleteket a szószba, és forraljuk össze, ha kell, még sózhatjuk vagy édesíthetjük az ételt.
  5. Tegyünk fel forrni 3 liter vizet.
  6. A tojásokat keverjük össze a vízzel és a sóval, ezt követően adjuk a zabliszthez, keverjük simára. Ha kell, adjunk még hozzá vizet - nokedli állagúnak kell lennie: azaz át kell mennie a szaggatón. Hagyjuk állni 10 percet.
  7. Ha felforrt a víz, szórjunk bele sót, és kezdjük el beleszaggatni a tésztát. Ne főzzük sokáig, ha feljön a víz tetejére elkészült - maximum 1 percig hagyjuk még benne. Szűrővel szedjük ki a vízből, és csöpögtessük le.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 551
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

reform vadas, paleo vadas, vadasmarha zabgaluskával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2014-01-29 19:58

Hamár zabgaluska akkor miért nem zabtej vagy zabtejszín a vadashoz?A kókusztejtől kókusz íze lessz,amit nem igazán szeretnék érezni.

edan
edan / edan Thu, 2014-01-30 09:58

Kedves Rozsa1958!
Mi nem éreztük ki belőle a kókuszos ízt, de abszolút jó ötlet a zabtejszín használata.
Üdv: Edan

edan
edan / edan Fri, 2013-01-11 18:55

Kedves diomio! Az olcsóbb, bárhol kapható változatok valóban nem gluténmentesek. De létezik pl. a Provena termékcsalád, melyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.

598
marhahús 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
zeller 10 dkg
1 tk
majoranna 1 tk
babérlevél 3 db
bors 0 ízlés szerint
xilit 0.5 teáskanál
mustár 1 kávéskanál
kókusztej 1 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
zabliszt 25 dkg
tojás 2 db
víz 2.5 dl
1 tk