r
Nosalty Logó

Vadas krumpligombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vadas krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Összesen 553 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Összesen 3327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Összesen 128 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4918 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 553 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3110 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    12379 micro
  • β-karotin
    29511 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 3327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A szeletelt húsokat feltesszük főzni a sárgarépákkal, fehérrépákkal, hagymával, babérlevéllel. Annyi vízben főzzük, amennyi szószt szeretnénk a végén, de ne túl sokban, mert akkor nem lesz elég intenzív az íze ennyi zöldségtől. Azután sózzuk ízlés szerint. Mikor már félig megpuhult a hús, beleteszünk egy fél citromot is.
  2. Ha megfőtt a hús (omlósra) és a zöldségek is puhák, kivesszük a húst és a babérleveleket, és a többit turmixgéppel jó alaposan összepürésítjük. Teszünk hozzá cukrot, mustárt.
  3. A habaráshoz használunk egy púpozott evőkanál lisztet, két kanál tejfölt, amit csomómentesre kikeverünk, esetleg egy kis tejet is önthetünk bele. Visszatesszük főni a mártásunkat, és behabarjuk, ha kész, beletesszük a húst. Ne feledjünk közben kóstolgatni, és ha úgy érezzük, nekünk még nem elég édes vagy savanyú, akkor fűszerezzünk utána.
  4. A krumpligombócokhoz feltesszük főzni a krumplikat jó sós vízben. Ha megfőtt, meghámozzuk, és krumplinyomóval simára törjük (már eleve lehet pucolva és darabolva is főzni). Várjunk, míg langyosra hűl, különben túl sok lisztet vesz majd fel. Ha már langyos, akkor ütünk bele 1 tojást, és fokozatosan adagoljunk hozzá lisztet. Kezünkkel gyúrjuk addig, amíg nem ragad hozzá. Ezután tetszőleges méretű gombócokat formálunk.
  5. Ha kész az összes nyers gombóc, akkor kicsit olajos, jó forrásban lévő vízben megfőzzük őket. Több részletben csináljuk, nehogy összeragadjanak a gombócok. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére és még egy-két percig forraljuk. Ha kész az első adag, hőálló tálba rakjuk, pici olajat öntünk rá, hogy ne ragadjanak össze. Fedjük le, nehogy kihűljenek a tálalásig.
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 341
  • Össznézettség: 100209
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vadas nálunk kizárólag krumpligombóccal készül, mert ezt a kislányom nagyon szereti.

Hozzávalók

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek