r
Nosalty Logó

Citromos zellerkrémleves kolbászos zsemlegombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Citromos zellerkrémleves kolbászos zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Összesen 837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Összesen 1676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4492.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    2728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1524.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 1676 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Elkészítés

Leves

  1. A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük és vágjuk fel kisebb kockákra.
  2. A vajat és az olívaolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott zellert és pároljuk pár percig.
  3. Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel és sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az ételízesítőt, a cukrot, ízlés szerint a szerecsendiót és a citromlevet, majd főzzük puhára. (közben kóstoljuk és ízlés szerint fűszerezzünk utána, ha szükséges)
  4. Amikor a zeller puhára főtt, vegyük le a levest tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
  5. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig. Zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk a levest melegen.

Kolbászos zsemlegombóc

  1. A zsemlét vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, majd tegyük egy serpenyőbe és pár pillanat alatt pirítsuk aranybarnára. (közben keverjük, rázogassuk, nehogy megégjen a zsemlekocka)
  2. Ezután hagyjuk a zsemlekockákat kihűlni, majd öntsük rá a tejet, keverjük alaposan össze és hagyjuk pár percet állni.
  3. A kolbászt vágjuk fel apró darabokra és pár pillanat alatt süssük szép pirosra. Keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és utána rögtön vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tejes zsemléhez adjuk hozzá a teljesen kihűlt kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a liszttel. Adjuk hozzá az egész tojást és alaposan dolgozzuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt megformáznánk és megfőznénk.
  5. A masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat és enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük készre, majd szűrőkanállal szedjük ki és alaposan csepegtessük le. (várjuk meg míg feljönnek a gombócok a víz tetejére, majd főzzük 6-7 percig)
  6. Tálaláskor pár merőkanál levest tegyünk a tányérba, majd ízlés szerint helyezzünk bele a kolbászos zsemlegombócból és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3609
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Leves

Kolbászos zsemlegombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek