r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves borskeksszel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsókrémleves borskeksszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Borskeksz

Összesen 862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Borskeksz

Összesen 1727 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Borskeksz

Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4480 micro
Összesen 862 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4052 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8960 micro
Összesen 1727 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Leves

Borskeksz

Elkészítés

Leves

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a margarinon kissé megpirítjuk.
  2. A borsót annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha megpuhult, összekeverjük a pirított hagymával, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk a levest, sózzuk, friss petrezselyemmel ízesítjük, és a borskeksszel tálaljuk.

Borskeksz

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és elmorzsoljuk vele a margarint.
  2. Hozzáadjuk a tejet és a tojást, és jól összedolgozzuk.
  3. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal vagy habzsákkal kis adagokat teszünk, és 180 fokos sütőben 5-8 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 479
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy női magazinban találtam a receptet, muszáj volt kicsit leegyszerűsítenem, de magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire jól működött a zöldborsókrémleves az átvariált "borskeksszel". :)

Hozzávalók

Leves

Borskeksz

Címlapról ajánljuk

További cikkek