Nosalty Logó

Chanko nabe

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Ezen a képen: Chanko nabe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1179 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 24 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    542 micro
  • β-karotin
    1917 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 237 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10147.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    6790 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4804.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    560 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2712 micro
  • β-karotin
    9585 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1179 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 24 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk egy erős levesalapot, a miso paszta, szójaszósz, szezámolaj, fokhagyma és fűszerek is kerüljenek a fazékba.
  2. Amíg felforrósodik az alaplevesünk, készítsük el a zöldségeket, elégséges nagyobb darabokra vágni. A csirkehúst is kockázzuk fel.
  3. A forró levesbe egyszerre kerüljön bele a sok zöldség, majd a kockára vágott tofu.
  4. Ha átfőtt az egész, a csirkehúst egyszerre öntsük bele a forró levesbe, majd nyomkodjuk bele finoman, hogy ellepődjön.
  5. Ezután fedjük le fedővel, és vegyük le a tűzhelyről.
  6. Mire teljesen kihűl, a csirkehús porhanyósra párolódik benne, ne kevergessük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 6190
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Aki szereti a pikánsat, bátran tegyen bele chili paprikát is, isteni finom lesz. Bármilyen zöldség és hús kerülhet bele, tetszés szerint többfajta gomba is, fő, hogy egy sűrű és pikáns "fazekat" készítsünk:-))

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nihonka 340 recept

Ezt a levest akkor készítem, ha fogyókúrázom, és nincs időm főzögetni. Egyszerre sokat készítek, hűtőben 3-4 napig eláll, és csak melegíteni kell. Diétás és egyben a sok zöldség miatt egészséges is. A japánok télen gyakran fogyasztják, chilivel készítve, nagyon belemelegül az ember:-))) A "nabe" szó japánul fazekat jelent, ez az étel különösen a szumósok kedvence. Valójában bármilyen otthon lévő zöldséget belerakhatunk, a lényeg, hogy többféle és bőséges legyen.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!