r
Nosalty Logó

Thai csirkegombócleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Thai csirkegombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombócok

Tálalás

Összesen 332 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombócok

Tálalás

Összesen 1326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leves

Gombócok

Tálalás

Összesen 66 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2125 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 332 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    5406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    8500 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 1326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Leves

Gombócok

Tálalás

Elkészítés

Leves

  1. A csirkehúslevest és a kókusztejet összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldcitromleveleket és a karikákra vágott gyömbért.
  2. A gyöngyöző leveshez adjuk a gombócokat, és körülbelül 5 percig főzzük őket. A levest közben halszósszal, cukorral és zöld citromlével ízesítjük. A pak choit darabokra vágjuk, majd a levesbe tesszük és még 2-3 percig főzzük a levest.

Gombócok

  1. A gombócokhoz tálba tesszük a darált csirkehúst. A bambuszrügyet, chilit és a korianderzöldet apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. A gyömbért lereszeljük, majd a halszósszal és a kukoricaliszttel a tálba tesszük.
  2. Tengeri sóval és frissen őrölt fehér borssal fűszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk. Félretesszük.

Tálalás

  1. A tálaláskor a levest tányérokba merjük, karikákra vágott chilivel, korianderzölddel és csíkozott zöldcitromlevéllel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 755
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Ajánló

A csirkehúsleves receptemet itt találjátok: https://www.nosalty.hu/recept/tokeletes-husleves

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Thai csirkegombócleves
NapsütötteVidékünkön 155 recept

Egy kutatás szerint a vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége, de a pak choi sem marad távol tőle; az előkelő második helyen áll. Mindkét zöldséget termeltem idén; most a pak choi-omat használtam fel, egy thai levest készítve. A thai konyha egyik legfontosabb alapanyaga a kókusz és a belőle készült kókusztej. Ez és a csirkehúsleves adja ennek a csirkegombóclevesnek az alapját. A húslevest érdemes házilag elkészíteni, hiszen ez adja a legfinomabb alapot az ételeinknek. A leveshez való fűszereket, alapanyagokat távol-keleti élelmiszerboltokban szerezhetjük be; javaslom elhagyni a gyömbért, ha valaki nem kedveli.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Leves

Gombócok

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek