r
Nosalty Logó

Cannelloni spenóttal és darált hússal

Vivesz
Cannelloni spenóttal és darált hússal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

853
Kalória
57g
Fehérje
70.2g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
409.1g
Víz
203.5g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Összesen 853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Összesen 2559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2740.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2998 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12969 micro
  • Lut-zea
    5972 micro
Összesen 853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8222.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    3116 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8994 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    38906 micro
  • Lut-zea
    17915 micro
Összesen 2559 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1790 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Darált húsos töltelék

  1. A húshoz az olajon feltesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és együtt pirítjuk tovább pár percig. Utána beleöntjük a vizet és a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, belecsipkedjük a bazsalikomleveleket, majd fedővel letakarjuk, és 15 percig közepes lángon főzzük. Ha kész, félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A spenótos töltelékhez egy lábasban vizet forralunk. A spenótot megtisztítjuk, majd beletesszük a lábasba, és 10 percig főzzük. Közben a ricottát elkeverjük a tojással és a parmezán sajttal. Ha kész a spenót, leöblítjük hideg vízzel, majd jól kinyomkodjuk, és mehet bele a ricottába. Alaposan elkeverjük, belereszeljük a szerecsendiót, a fokhagymát, sóval és borssal fűszerezzük.
  3. A besamelmártáshoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadagoljuk a tejet. Hozzáadjuk a parmezán sajtot. Szerecsendiót reszelünk bele, és sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lekapcsoljuk.
  4. Egy magasfalú tepsibe (vagy bármilyen hőálló edénybe) 4 evőkanállal kanalazunk a darált húsos szószból, majd arra 2 evőkanállal a besamelmártásból. Erre helyezzük majd a töltött cannellonikat. A cannellonikat megtöltjük felváltva a két fajta töltelékkel, majd ugyancsak felváltva helyezzük őket a tepsibe. (Amikor a darált húsos szósszal töltjük, törekedjünk arra, hogy egy kevés szósz, és inkább több hús kerüljön bele). A tetejére rákanalazzuk a maradék darált húsos szószt, és befedjük a megmaradt besamelmártással. 190 fokon 30- 35 percig sütjük, majd 10 percig állni hagyjuk, mert úgy könnyebben szeletelhető.
  5. Ebből a mennyiségből 8 spenótos és 6 darált húsos cannellonit kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A párommal Olaszországban élünk, és nagyon sok tésztafélét fogyasztunk. Ezek közül az egyik kedvencünk a cannelloni, amit szeretünk spenóttal és darált húsos szósszal is. Egy időben nem tudtuk eldönteni, melyik fajtát főzzem, így összemixeltem. Azóta csak így csinálom, sokkal izgalmasabb :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek