Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cannelloni spenóttal és darált hússal

Cannelloni spenóttal és darált hússal
Cannelloni spenóttal és darált hússal
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párommal Olaszországban élünk, és nagyon sok tésztafélét fogyasztunk. Ezek közül az egyik kedvencünk a cannelloni, amit szeretünk spenóttal és darált húsos szósszal is. Egy időben nem tudtuk eldönteni, melyik fajtát főzzem, így összemixeltem. Azóta csak így csinálom, sokkal izgalmasabb :)

hozzávalók / 3 adag

Darált húsos töltelék

Spenótos töltelék

Besamelmártás

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húshoz az olajon feltesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és együtt pirítjuk tovább pár percig. Utána beleöntjük a vizet és a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, belecsipkedjük a bazsalikomleveleket, majd fedővel letakarjuk, és 15 percig közepes lángon főzzük. Ha kész, félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A spenótos töltelékhez egy lábasban vizet forralunk. A spenótot megtisztítjuk, majd beletesszük a lábasba, és 10 percig főzzük. Közben a ricottát elkeverjük a tojással és a parmezán sajttal. Ha kész a spenót, leöblítjük hideg vízzel, majd jól kinyomkodjuk, és mehet bele a ricottába. Alaposan elkeverjük, belereszeljük a szerecsendiót, a fokhagymát, sóval és borssal fűszerezzük.
  3. A besamelmártáshoz felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kavarás mellett hozzáadagoljuk a tejet. Hozzáadjuk a parmezán sajtot. Szerecsendiót reszelünk bele, és sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, lekapcsoljuk.
  4. Egy magasfalú tepsibe (vagy bármilyen hőálló edénybe) 4 evőkanállal kanalazunk a darált húsos szószból, majd arra 2 evőkanállal a besamelmártásból. Erre helyezzük majd a töltött cannellonikat. A cannellonikat megtöltjük felváltva a két fajta töltelékkel, majd ugyancsak felváltva helyezzük őket a tepsibe. (Amikor a darált húsos szósszal töltjük, törekedjünk arra, hogy egy kevés szósz, és inkább több hús kerüljön bele). A tetejére rákanalazzuk a maradék darált húsos szószt, és befedjük a megmaradt besamelmártással. 190 fokon 30- 35 percig sütjük, majd 10 percig állni hagyjuk, mert úgy könnyebben szeletelhető.
  5. Ebből a mennyiségből 8 spenótos és 6 darált húsos cannellonit kapunk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

:)

Mióta szakács: 2018.11.14.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

869
napraforgó olaj 1 ek
darált marhahús 350 g
vöröshagyma 1 közepes db
passzírozott paradicsom 2.8 dl
víz 2.8 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 4 levél
ricotta 200 g
spenót 200 g
tojás 1 db
parmezán sajt 50 g
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 30 g
finomliszt 30 g
tej 400 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 3 dkg
cannelloni 14 db