Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy klasszikus olasz tészta: Cannelloni

Egy klasszikus olasz tészta: Cannelloni
Egy klasszikus olasz tészta: Cannelloni
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az olasz ételeket, köztük a cannellonit. Egy ismerősömnél ettem évekkel ezelőtt, és nem hagyott nyugodni, így pár hónappal ezelőtt megpróbáltam én is. Nem bántam meg, a spenót is kedvencem lett azóta. Sőt a család apraja-nagyja ebben a formában szintén imádja. Ajánlom mindenkinek, hisz nagyon egyszerű. Könnyű fehérbort javaslok hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

  • 12 db cannelloni (jó minőségű, bolti vagy házi tészta)

Töltelék

Paradicsommártás

Sütés

ajánlat

Finom, könnyű  fehérbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot (idényen kívül fagyasztott is jó) megpároljuk az olajon, a fokhagyma társaságában.
  2. A langyosra hűlt spenótot hozzákeverjük a két doboz ricottához. Belereszelünk 10 dkg mozzarellát. Egy kis bors és só kell bele.
  3. A krémmel megtöltjük a cannelloni-csövecskéket.
  4. A paradicsommártáshoz a hagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. A fokhagymát belereszeljük. A paradicsomot és a paradicsomlét ráöntjük. Közepes lángon mártás sűrűségűre pároljuk, fűszerekkel ízesítjük.
  5. Kevés paradicsommártással bekent tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk a megtöltött cannellonikat. A végén rákanalazzuk a maradék mártást.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, mikor puha lesz a cannelloni, akkor megszórjuk még Grana padano sajttal.
  7. Melegen tálaljuk, jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 4 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
cannelloni 12 db
ricotta 50 dkg
spenót 20 dkg
mozzarella 10 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
konzerv paradicsom 200 dkg
bazsalikom 1 csokor
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
grana padano 10 dkg