r
Nosalty Logó

Calzone 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Calzone 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Összesen 1099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Összesen 4398 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Összesen 180 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9989.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1796 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    5423 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    736 micro
  • β-karotin
    3405 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 4398 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    761 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Lisztet elkeverjük a sóval, oregánóval, borssal.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, tejfölt, valamint annyi langyos vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  4. Letakarva, kétszeresére kelesztjük (kb. 1 óra).
  5. Ezalatt elkészítjük a pizzaszószt. Hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, sózzuk, és kb 1 dl vizet teszünk hozzá. Amikor felfő, hozzáadjuk a fűszereket a fokhagyma kivételével.
  6. 3-4 percig sűrűn megkeverve főzzük, majd a legvégén belereszeljük a fokhagymát. Ezzel elkészült a szósz.
  7. A megkelt tésztát 4 részre vesszük, és egyenként finoman kinyújtjuk, kezünkkel segítve a kívánt kerek forma elérését.
  8. A tésztát ügyesen ráhelyezzük a zsiradékkal kikent tepsire, majd a tészta felét megkenjük a fűszeres szószunkkal.
  9. Erre ráhalmozunk sonkát, gombát, valamint megszórjuk bőségesen durvára reszelt sajttalRáhajtjuk a pizza másik felét és a széleket felgöngyöljük,
  10. Igyekezzünk, hogy a calzonénk a tepsi egyik felébe kerüljön, hiszen még egy töltött tészta kell, hogy mellé kerüljön.
  11. A két calzonét megkenjük tojássárgával és már mehet is be a forró sütőbe, pirosra sütjük.
  12. Amíg sül elkészítjük a következő két tésztánkat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14229
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kis családom nagyon szereti a pizzát, így sűrűn neki kell állnom. Kipróbáltam ezt a variációt is, szerintem nagyon nyerő :-). Igyekeztem nagyon részletesen leírni, de valójában kis rutinnal nagyon hamar össze lehet dobni. Én sosem használok bolti alapot, szeretem magam elkészíteni, hiszen így tudom, mit tartalmaz.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.