r
Nosalty Logó

Calzone Nicki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Calzone Nicki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 3285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 823 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11133 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1081 mg
  • Foszfor
    3567 mg
  • Nátrium
    5228 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1297 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    18094 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 3285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1117 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl meleg vízben elkeverjük a mézet, és hozzászórjuk az élesztőt, elkeverjük. A liszteket a sóval összekeverjük, majd az élesztős vizet is, és összegyúrjuk a tésztát, dagasztjuk egy kis ideig, majd hozzáadjuk az olajat is, amit jól beledolgozzuk. Fényes sima tésztát kell kapnunk. Maradhat a tészta abban az edényben is, amiben kevertük, csak a tetejét fedjük le fóliával, és a hűtőben keledezhet :) 5 óra hosszat.
  2. A szószhoz egy-két kanál olajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, nem szabad megbarnulnia! Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket. 1-2 percig ezt is pirítjuk, majd hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Mikor felforr, hozzáadhatjuk a babot, kukoricát, kolbász darabokat. További 15- 20 percig főzzük.
  3. A tésztát 4 nagyobb, vagy 8 kisebb részre osztjuk, átgyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle. Fél órára lisztezett deszkán hagyjuk pihenni, majd kerekre próbáljuk nyújtani. Az egyik felére teszünk a szószból, mozzarella sajtot teszünk a tetejére, majd ráhajtjuk a másik felét, és a végeket jól összenyomkodjuk.
  4. Kiolajozott tepsire pakoljuk őket, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8485
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pizzát minden formában szereti a család, ez a töltött változat is kedvenc.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...