r
Nosalty Logó

Mini calzonék

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Mini calzonék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízben a cukorral meleg helyen megfuttatjuk, majd a liszthez öntjük, és kevés olajjal és sóval elvegyítve se túl lágy, se túl kemény pizzatésztát gyúrunk.
  2. Meleg helyen 1 óra hosszat kelni hagyjuk. Addig reszelhetünk sajtot, vághatunk sonkát, zöldségeket, stb., hogy a kész kelt tésztát már csak tölteni kelljen.
  3. A tésztát alaposan kinyújtjuk vékonyra, majd nagyjából 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle (én egy pudingos kehellyel szaggattam). A maradék tésztát is felhasználhatjuk természetesen.
  4. A paradicsomszósz és a kedvünk szerinti feltétet (tölteléket) a kis körök közepére szedjünk, hogy jó dundi legyen azért, majd az egyik felét a másikra hajtjuk, megkenjük igény szerint kevés "csirizzel" (1 kk liszt, 1 kk víz elegye), ez lesz a "ragasztónk", és még le is nyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. A lehető legmagasabb fokozaton sütőben pár perc (2-5) alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5365
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

Vendégváró falatnak is nagyszerű.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Pizza változatosan. Ebből az adag tésztából nagyjából 12-14 db kis 5 centis calzone lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!