Mini calzonék
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
410
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
820
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
410
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 137.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
820
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
250
kcal
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos vízben a cukorral meleg helyen megfuttatjuk, majd a liszthez öntjük, és kevés olajjal és sóval elvegyítve se túl lágy, se túl kemény pizzatésztát gyúrunk.
- Meleg helyen 1 óra hosszat kelni hagyjuk. Addig reszelhetünk sajtot, vághatunk sonkát, zöldségeket, stb., hogy a kész kelt tésztát már csak tölteni kelljen.
- A tésztát alaposan kinyújtjuk vékonyra, majd nagyjából 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle (én egy pudingos kehellyel szaggattam). A maradék tésztát is felhasználhatjuk természetesen.
- A paradicsomszósz és a kedvünk szerinti feltétet (tölteléket) a kis körök közepére szedjünk, hogy jó dundi legyen azért, majd az egyik felét a másikra hajtjuk, megkenjük igény szerint kevés "csirizzel" (1 kk liszt, 1 kk víz elegye), ez lesz a "ragasztónk", és még le is nyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
- A lehető legmagasabb fokozaton sütőben pár perc (2-5) alatt kisütjük.
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5429
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Ajánló
Vendégváró falatnak is nagyszerű.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Pizza változatosan. Ebből az adag tésztából nagyjából 12-14 db kis 5 centis calzone lesz.