r
Nosalty Logó

Mini calzonék

Norbi06
Mini calzonék
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

410
Kalória
11.2g
Fehérje
78.1g
Szénhidrát
5.2g
Zsír
68.8g
Víz
-
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
270mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízben a cukorral meleg helyen megfuttatjuk, majd a liszthez öntjük, és kevés olajjal és sóval elvegyítve se túl lágy, se túl kemény pizzatésztát gyúrunk.
  2. Meleg helyen 1 óra hosszat kelni hagyjuk. Addig reszelhetünk sajtot, vághatunk sonkát, zöldségeket, stb., hogy a kész kelt tésztát már csak tölteni kelljen.
  3. A tésztát alaposan kinyújtjuk vékonyra, majd nagyjából 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle (én egy pudingos kehellyel szaggattam). A maradék tésztát is felhasználhatjuk természetesen.
  4. A paradicsomszósz és a kedvünk szerinti feltétet (tölteléket) a kis körök közepére szedjünk, hogy jó dundi legyen azért, majd az egyik felét a másikra hajtjuk, megkenjük igény szerint kevés "csirizzel" (1 kk liszt, 1 kk víz elegye), ez lesz a "ragasztónk", és még le is nyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. A lehető legmagasabb fokozaton sütőben pár perc (2-5) alatt kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Pizza változatosan. Ebből az adag tésztából nagyjából 12-14 db kis 5 centis calzone lesz.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek