r
Nosalty Logó

Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A bundázott húshoz

Összesen 840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A bundázott húshoz

Összesen 2523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

A bundázott húshoz

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2189.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1667 micro
  • β-karotin
    3999 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 840 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6568.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3240 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    11997 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 2523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A salátához

A bundázott húshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Az üvegtésztát tálba tesszük, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és állni hagyjuk kb. 10 percet, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A sárgarépát és az uborkát hosszúkásra reszeljük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és a sóval állni hagyjuk, amíg a tészta kihűl. A bambusz és a babcsíra levét leöntjük.
  3. A kihűlt tésztához adjuk a kinyomkodott répát és uborkát, a bambuszt és a babcsírát.
  4. Ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a szezámolajat, alaposan összekeverjük, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

A bundázott húshoz

  1. A pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés lisztbe beforgatjuk, hogy a bunda könnyebben rátapadjon.
  2. A bundához a 20 dkg lisztet a sütőporral és késhegynyi szerecsendióval összekeverjük, és lassan elkezdjük hozzáadni a bort. Közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sűrű palacsintatészta állagú keveréket kell kapnunk.
  3. Serpenyőben olajat hevítünk, a húscsíkokat megforgatjuk a bundában, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor mangó chutneyt, édes-savanyú szószt vagy chiliszószt adhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4153
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a keleti ízeket, főleg kínai konyhát. Ez az étel minden kínai étteremben megtalálható, de könnyen elkészíthető odahaza is.

Hozzávalók

A salátához

A bundázott húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!