r
Nosalty Logó

Kínai sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kínai sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Összesen 1187 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Összesen 4747 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Összesen 229 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1187 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    277 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5104.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1035 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 4747 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. Kínai oldalas:
  2. Az oldalast felrakjuk főni sós, egész borsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is.
  3. Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat.
  4. Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára.
  5. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Sült rizs:
  7. A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst.
  8. Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva, ld. ajánlat rész) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig.
  9. Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat.
  10. Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 38658
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Ajánló

A sült rizshez hozzáadható kombinációk: jégsaláta, újhagyma, metélőhagyma, babcsíra, zöldborsó, ceruzabab, sonka, vagy amit kívánunk  (jelen esetemben, ami volt a hűtőben).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A szűzérme mellett végre egy olyan rész az oldalas, amiben nem érzem a jellegzetes disznóhús ízt. Persze kellő fűszerezéssel:).

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Hoisin szósz nélkül is jó? Nem kaptam hozzá

Törölt felhasználó

Persze:) ....de azért nem lesz az igazi ;)

Törölt felhasználó

Hááát érdekes recept, odakoxolt a pác sütés közben, a hús nem valami omlós. De egyszer azért meg lehet enni...

z1

Kedves iverson3! Ez egy baromi jó recept, ha jól van elkészítve. Az autentikus amerikai - ha valakik tudnak grillezni, hát akkor ?k - recept szerint ( feltéve,ha nem véresre akarod sütni a csontos húst ) a húst el? kell f?zni. ...addig amíg a benne lev? csontot - itt ugyebár az oldalasról beszélünk - kézzel meg nem tudod fordítani. Utána pácolsz, érlelsz, sütsz (grillezel?) eszegetsz, talán még iszogatsz is hozzá valamit. + süti! Az fontos. ...ha grillezel: faszén szürke 700 fok, és ha még mindig égeti akkor a szélén. A süt?ben: grill fokozat, légkeverés, alul sütsz, forgatsz, kenegetsz és csak ámulsz, bámulsz, hogy milyen ügyes vagy. Jó étvágyat! Z. ...miért pont 3? Ki az 1-2?

Törölt felhasználó

Szia iverson3, "odakokszolás" esetén talán er?sebb a süt?d:S vagy adhatsz hozzá rizsbort, megel?zve remélhet?leg az odaégést:)

Iverson3

Tény és való, hogy közöm nincs a sütés-f?zéshez :) De recept alapján bármit megcsinálok, mert azt mondom ez nem nagy szakma... Persze nekem nincsenek ilyen "szakmai tapasztalataim" még... Így lehet azért nem lett olyan amilyennek kellett volna lennie. De mindenkinek sok sikert a recepthez! Nem rossz valóban!

z1

Kedves Iverson3! Ez tényleg egy nagyon egyszer?nek t?n? szakma ( vagy mifene ) hiszen az öreganyám is jól f?zött aki pedig nem volt szakács. ...de akkor miért van az, hogy 70 éves szakácsok is szarul f?znek. Azért mindent ne fogjunk a képzés hiányosságaira. Tudod aki akar az tanul. Az Eszter, én, Te, bárki. ...talán még a zsiráf is az állatkertben. Vagy a zebra. Tök mindegy... A problémám csupán az, hogy min?sítesz ( receptet ), pedig hát csak az a gond, hogy egyáltalán nem csinálsz meg bármit, - a receptek alapján - amit akarsz. Ne add fel! Írtam már itt másnak is, hogy: ...fog ez menni! Most utálsz? Z. Áruld már el, miért pont 3?

Iverson3

Szeva Z1. Egyátalán nem útállak, mindenkinek meg van a maga véleménye! A tied ez, az enyém az. Nem bonyolult szakma, pusztán csak gyakorolni mint minden mást. És nem csak a recept, az alapanyagok is számítanak. Az én véleményem az volt amit leírtam, lehet valamit rosszul csináltam, de azt tettem ami le volt írva és nekem nem volt nagy szám ennyi... Sajnos Iverson már nem az NBA-be játszik, de ha beírod a google-be a nevét ki fogja adni a képét és megérted mi az a 3-as! Üdv

z1

Szép nagydarab srác. Kár, hogy én nem szeretem a kosárlabdát. A válaszod korrekt volt. Más. Ha puhára akarod sütni akkor f?zd meg el?tte ahogy írtam. Utána pácold be legalább egy éjszakára. Pác: 1 sör ( kár érte ) 6-8 dl ketchup, 2 dl méz, só, bors, ?rölt kömény, ?rölt koriander, ízlés szerint er?spista, hagyma egész bors, babérlevél. Én ezt szoktam belerakni, de Te azt teszel még, vagy helyette bele amit akarsz. Nem szentírás. A sütését is leírtam. Ügyes legyél! Jó étvágyat! Z.

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A sült rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek