Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas
Kínai sült oldalas
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szűzérme mellett végre egy olyan rész az oldalas, amiben nem érzem a jellegzetes disznóhús ízt. Persze kellő fűszerezéssel:).

hozzávalók / 4 adag

A pácolt húshoz

A sült rizshez

ajánlat

A sült rizshez hozzáadható kombinációk: jégsaláta, újhagyma, metélőhagyma, babcsíra, zöldborsó, ceruzabab, sonka, vagy amit kívánunk  (jelen esetemben, ami volt a hűtőben).

Szólj hozzá!

elkészítés

Kínai oldalas:


  1. Az oldalast felrakjuk főni sós, egész borsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is.
  2. Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat.
  3. Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára.
  4. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük.

Sült rizs:

  1. A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst.
  2. Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva, ld. ajánlat rész) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig.
  3. Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat. 
  4. Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 36 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 264
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Ötfűszeres sült oldalas zöldséges sült rizzsel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sun, 2010-11-14 01:16

Szép nagydarab srác.
Kár, hogy én nem szeretem a kosárlabdát.
A válaszod korrekt volt.
Más.
Ha puhára akarod sütni akkor főzd meg előtte ahogy írtam.
Utána pácold be legalább egy éjszakára.
Pác: 1 sör ( kár érte ) 6-8 dl ketchup, 2 dl méz, só, bors, őrölt kömény, őrölt koriander, ízlés szerint erőspista, hagyma egész bors, babérlevél.
Én ezt szoktam belerakni, de Te azt teszel még, vagy helyette bele amit akarsz.
Nem szentírás.
A sütését is leírtam.
Ügyes legyél!
Jó étvágyat!
Z.

iverson3
Iverson3 / iverson3 Sun, 2010-11-14 00:56

Szeva Z1.
Egyátalán nem útállak, mindenkinek meg van a maga véleménye! A tied ez, az enyém az. Nem bonyolult szakma, pusztán csak gyakorolni mint minden mást. És nem csak a recept, az alapanyagok is számítanak. Az én véleményem az volt amit leírtam, lehet valamit rosszul csináltam, de azt tettem ami le volt írva és nekem nem volt nagy szám ennyi... Sajnos Iverson már nem az NBA-be játszik, de ha beírod a google-be a nevét ki fogja adni a képét és megérted mi az a 3-as!
Üdv

iverson3
Iverson3 / iverson3 Sat, 2010-11-13 14:26

Tény és való, hogy közöm nincs a sütés-főzéshez :) De recept alapján bármit megcsinálok, mert azt mondom ez nem nagy szakma... Persze nekem nincsenek ilyen "szakmai tapasztalataim" még... Így lehet azért nem lett olyan amilyennek kellett volna lennie. De mindenkinek sok sikert a recepthez! Nem rossz valóban!

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 21:38

Kedves Iverson3!
Ez tényleg egy nagyon egyszerűnek tűnő szakma ( vagy mifene ) hiszen az öreganyám is jól főzött aki pedig nem volt szakács. ...de akkor miért van az, hogy 70 éves szakácsok is szarul főznek. Azért mindent ne fogjunk a képzés hiányosságaira. Tudod aki akar az tanul. Az Eszter, én, Te, bárki. ...talán még a zsiráf is az állatkertben. Vagy a zebra. Tök mindegy...
A problémám csupán az, hogy minősítesz ( receptet ), pedig hát csak az a gond, hogy egyáltalán nem csinálsz meg bármit, - a receptek alapján - amit akarsz.
Ne add fel!
Írtam már itt másnak is, hogy: ...fog ez menni!
Most utálsz?
Z.
Áruld már el, miért pont 3?

huppancs
Angela / huppancs Thu, 2010-10-28 09:53

Szia iverson3,

"odakokszolás" esetén talán erősebb a sütőd:S vagy adhatsz hozzá rizsbort, megelőzve remélhetőleg az odaégést:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-30 15:03

Hááát érdekes recept, odakoxolt a pác sütés közben, a hús nem valami omlós. De egyszer azért meg lehet enni...

z1
z1 / z1 Sat, 2010-11-13 13:12

Kedves iverson3!
Ez egy baromi jó recept, ha jól van elkészítve. Az autentikus amerikai - ha valakik tudnak grillezni, hát akkor ők - recept szerint ( feltéve,ha nem véresre akarod sütni a csontos húst ) a húst elő kell főzni. ...addig amíg a benne levő csontot - itt ugyebár az oldalasról beszélünk - kézzel meg nem tudod fordítani. Utána pácolsz, érlelsz, sütsz (grillezel?) eszegetsz, talán még iszogatsz is hozzá valamit. + süti! Az fontos.
...ha grillezel: faszén szürke 700 fok, és ha még mindig égeti akkor a szélén. A sütőben: grill fokozat, légkeverés, alul sütsz, forgatsz, kenegetsz és csak ámulsz, bámulsz, hogy milyen ügyes vagy.
Jó étvágyat!

Z.

...miért pont 3?
Ki az 1-2?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 08:12

Hoisin szósz nélkül is jó?
Nem kaptam hozzá

1187
sertésoldalas 1.5 kg
hoisin-szósz 1 ml
szójaszósz 2 ek
méz 1 ek
rizsecet 1 ek
kínai ötfűszer-keverék 2 kávéskanál
mogyoróolaj 2 ek
basmati rizs 400 g
tojás 2 db
0 ízlés szerint