Kínai sült oldalas
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pácolt húshoz
-
375g sertésoldalas727 kcal
-
0g hoisin-szósz1 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g rizsecet0 kcal
-
0 kcal
A sült rizshez
-
5g mogyoróolaj44 kcal
-
100g basmati rizs358 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1187
Kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pácolt húshoz
-
1500g sertésoldalas2909 kcal
-
1g hoisin-szósz2 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
0 kcal
A sült rizshez
-
20g mogyoróolaj177 kcal
-
400g basmati rizs1432 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4747
Kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pácolt húshoz
-
72.1g sertésoldalas140 kcal
-
0g hoisin-szósz0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
0.2g rizsecet0 kcal
-
0 kcal
A sült rizshez
-
1g mogyoróolaj8 kcal
-
19.2g basmati rizs69 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
229
Kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1276.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 194.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1187
Kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.8 g
Zsír
-
Összesen 277 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5104.9 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 322 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2080 mg
-
Nátrium 2126 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 776.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1035 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 974 micro
-
Kolin: 920 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
4747
Kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
229
Kcal
Hozzávalók
A pácolt húshoz
-
1.5 kg sertésoldalas
-
1 ml hoisin-szósz
-
2 ek szójaszósz
-
1 ek méz
-
1 ek rizsecet
A sült rizshez
-
2 ek mogyoróolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A pácolt húshoz
- Kínai oldalas:
- Az oldalast felrakjuk főni sós, egész borsos vízbe, 15 percre. Adható hozzá babérlevél is, sőt borókabogyó is. Az alaplevet érdemes eltenni, egy kevés pedig kellhet a sütés közben is.
- Összekeverjük a pác hozzávalóit, és bekenjük vele az oldalasdarabokat.
- Mikor kihűlt, lefedjük fóliával és hűtőben hagyjuk állni legalább 1-2 órára.
- A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és 30-40 perc alatt megsütjük.
- Sült rizs:
- A wokot felmelegítjük a mogyoróolajjal (fontos, hogy forró legyen!) és beletesszük a főtt rizst.
- Pirítjuk, forgatjuk 1-2 percig, majd hozzákeverhetjük a maradék hozzávalókat (felkockázva, hosszában felvágva, ld. ajánlat rész) és nagy lángon sütjük további 1-2 percig.
- Ha kellően átpirult, illatos, a közepébe mélyedést nyomunk és belekeverjük a tojásokat.
- Gyors keverő mozdulatokkal összevegyítjük 2-3 perc alatt.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 38658
- Feltöltés dátuma: 2009. március 25.
Ajánló
A sült rizshez hozzáadható kombinációk: jégsaláta, újhagyma, metélőhagyma, babcsíra, zöldborsó, ceruzabab, sonka, vagy amit kívánunk (jelen esetemben, ami volt a hűtőben).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
A szűzérme mellett végre egy olyan rész az oldalas, amiben nem érzem a jellegzetes disznóhús ízt. Persze kellő fűszerezéssel:).
Hozzászólások (7)
Hoisin szósz nélkül is jó? Nem kaptam hozzá
Persze:) ....de azért nem lesz az igazi ;)
Hááát érdekes recept, odakoxolt a pác sütés közben, a hús nem valami omlós. De egyszer azért meg lehet enni...
Kedves iverson3! Ez egy baromi jó recept, ha jól van elkészítve. Az autentikus amerikai - ha valakik tudnak grillezni, hát akkor ?k - recept szerint ( feltéve,ha nem véresre akarod sütni a csontos húst ) a húst el? kell f?zni. ...addig amíg a benne lev? csontot - itt ugyebár az oldalasról beszélünk - kézzel meg nem tudod fordítani. Utána pácolsz, érlelsz, sütsz (grillezel?) eszegetsz, talán még iszogatsz is hozzá valamit. + süti! Az fontos. ...ha grillezel: faszén szürke 700 fok, és ha még mindig égeti akkor a szélén. A süt?ben: grill fokozat, légkeverés, alul sütsz, forgatsz, kenegetsz és csak ámulsz, bámulsz, hogy milyen ügyes vagy. Jó étvágyat! Z. ...miért pont 3? Ki az 1-2?
Szia iverson3, "odakokszolás" esetén talán er?sebb a süt?d:S vagy adhatsz hozzá rizsbort, megel?zve remélhet?leg az odaégést:)
Tény és való, hogy közöm nincs a sütés-f?zéshez :) De recept alapján bármit megcsinálok, mert azt mondom ez nem nagy szakma... Persze nekem nincsenek ilyen "szakmai tapasztalataim" még... Így lehet azért nem lett olyan amilyennek kellett volna lennie. De mindenkinek sok sikert a recepthez! Nem rossz valóban!
Kedves Iverson3! Ez tényleg egy nagyon egyszer?nek t?n? szakma ( vagy mifene ) hiszen az öreganyám is jól f?zött aki pedig nem volt szakács. ...de akkor miért van az, hogy 70 éves szakácsok is szarul f?znek. Azért mindent ne fogjunk a képzés hiányosságaira. Tudod aki akar az tanul. Az Eszter, én, Te, bárki. ...talán még a zsiráf is az állatkertben. Vagy a zebra. Tök mindegy... A problémám csupán az, hogy min?sítesz ( receptet ), pedig hát csak az a gond, hogy egyáltalán nem csinálsz meg bármit, - a receptek alapján - amit akarsz. Ne add fel! Írtam már itt másnak is, hogy: ...fog ez menni! Most utálsz? Z. Áruld már el, miért pont 3?
Szeva Z1. Egyátalán nem útállak, mindenkinek meg van a maga véleménye! A tied ez, az enyém az. Nem bonyolult szakma, pusztán csak gyakorolni mint minden mást. És nem csak a recept, az alapanyagok is számítanak. Az én véleményem az volt amit leírtam, lehet valamit rosszul csináltam, de azt tettem ami le volt írva és nekem nem volt nagy szám ennyi... Sajnos Iverson már nem az NBA-be játszik, de ha beírod a google-be a nevét ki fogja adni a képét és megérted mi az a 3-as! Üdv
Szép nagydarab srác. Kár, hogy én nem szeretem a kosárlabdát. A válaszod korrekt volt. Más. Ha puhára akarod sütni akkor f?zd meg el?tte ahogy írtam. Utána pácold be legalább egy éjszakára. Pác: 1 sör ( kár érte ) 6-8 dl ketchup, 2 dl méz, só, bors, ?rölt kömény, ?rölt koriander, ízlés szerint er?spista, hagyma egész bors, babérlevél. Én ezt szoktam belerakni, de Te azt teszel még, vagy helyette bele amit akarsz. Nem szentírás. A sütését is leírtam. Ügyes legyél! Jó étvágyat! Z.