Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie fehér csoki és narancsmártással

Brownie fehér csoki és narancsmártással
Brownie fehér csoki és narancsmártással
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy rendkívül finom angol csokoládés sütemény, melynek roppant sok variációja van.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A csokoládé mártáshoz

A narancsmártáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Készülhet ez a remek és elegáns sütemény liszt nélkül is, viszont ott a cukrot kell elkeverni a tojásokkal, majd hozzáadni a kakaóport, aztán tepsibe önteni és megsütni.
Szokás vaníliafagyival fogyasztani és tálalni is! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőnek engedünk egy lábasba vizet. Erre ráteszünk habüstöt, vagy valamilyen hasonló edényt, hogy ne érjen a vízhez. Elkezdjük melegíteni a vizet. Az edénybe, ami üres, beledaraboljuk a teavajat és az étcsokoládét. Szépen elkevergetjük, simára. Tehát, vízgőz felett "kiolvasztjuk" a csokoládét.
  2. Ezután egy külön tálba beletesszük a kimért kakaóport, cukrot és lisztet. Összekeverjük, és a beleütjük óvatosan a tojásokat, hogy a héjából egy kis darab se essen bele. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kiolvasztott csokoládét, és ismét jól elvegyítjük az alapanyagokat. Kissé ragacsos állagú lesz, nem kell megijedni tőle. Ekkor még tehetünk bele aszalt vagy nyers gyümölcsöt, ízlés szerint.
  3. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe vagy tortaformába öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 20-22 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha már kérgesedik a teteje, de még a belseje ragadós, lágy. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha túl korán vesszük ki, szétfolyik, ha későn, akkor száraz lesz, elveszíti a varázsát.
  4. Amíg sül, készítsük el a mártásokat. A fehér csoki öntethez a csokit egyszerűen csak fel kell olvasztani.
  5. A narancsmártáshoz lehet használni 100%-os narancslevet, amit behabarunk vagy friss narancsot, amit jól meghámozunk, eltávolítjuk a fehér héjrészt is, amennyire lehet, felkockázzuk, és karamellizált cukron pároljuk, fonnyasztjuk. Megszórjuk még őrölt fahéjjal és, amikor már jól lepuhult, szinte szétfoszlik, leturmixoljuk.
  6. Tálaláskor a brownie-t kivesszük a sütőformából, amikor kihűlt, mert így egyszerűbb, felkockázzuk, ráöntjük a mártásokat, díszítjük a fantáziánk által, és jó étvággyal fogyasszuk el! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 34 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kal-El

Mióta szakács: 2012.11.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie narancs- és fehér csokoládé mártással, aszalt barackos brownie

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Wed, 2012-11-14 14:37

Szia!
Na ez igen!!!!!Ez valami!Ha más nem hizlalda!:)))))))))Üdv Csató

1116
cukrozatlan kakaópor 8 dkg
finomliszt 6.5 dkg
cukor 36 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
étcsokoládé 20 dkg
vaj 20 dkg
aszalt gyümölcsök 5 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
narancs 2 db
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mandulapehely 2 ek