r
Nosalty Logó

Tahinis brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3102 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 453 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 389 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2037 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3102 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 453 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét kockákra törjük, majd ráöntjük az olvasztott, még forró vajat. Hagyjuk állni 1-2 percet, ezalatt a vaj megolvasztja a csokit, így könnyen egyneműre tudjuk keverni.
  2. Hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport, és csomómentesre keverjük a krémet. Félretesszük.
  3. Egy másik tálban kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, a vaníliakivonattal, valamint egy csipet sóval. Hozzákeverjük a tahinit is.
  4. Jöhet bele a liszt, érdemes több lépésben hozzáadni, hogy kezelhetőbb legyen a viszonylag sűrű tészta.
  5. A tahinis keverék kétharmadát a csokis-vajas krémhez adjuk, ez lesz majd maga a süti. Amennyire tudjuk, egyneműre keverjük, közben több adagban hozzácsorgatva 1-2dl tejet (a tej mennyisége a tojások méretétől és a tahini sűrűségétől is függ). A lényeg, hogy a tészta jó sűrű, de még folyós legyen.
  6. A tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük és elegyengetjük. A tahinis paszta maradékát a tetejére kanalazzuk, majd egy kiskés vagy hurkapálca segítségével márványmintát rajzolunk bele.
  7. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Picit hagyjuk hűlni, majd felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 3804
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 30.

Receptkategóriák

Tahinis brownie
Rosanics Petra 149 recept

A brownie nem véletlenül sokunk egyik kedvenc süteménye, hiszen töményen csokis, belül kicsit ragacsos, a teteje viszont csodásan ropogós. Hogy egy kicsit csavarjunk a hagyományos recepteken, a vaj egy részét tahinire, azaz szezámmagpasztára cseréltük a receptben. A tahini nem csak a süti "testébe", de a tetejére is került, így márványos mintázatot kölcsönözve ennek a csillagsávos klasszikusnak.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.