Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából

Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából
Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok, hát, gondoltam, kipróbálom az olasz konyhát, várom véleményeteket, építő jellegű kritikátokat.

hozzávalók / 4 adag

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Szólj hozzá!

elkészítés

Bolognai ragu

  1. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a darált sertéshúst.
  2. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a vörösbort.
  3. A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk, majd a fűszereket és a cukrot, majd fedő alatt hagyjuk főni kb. másfél óráig.
  4. Utána megkóstoljuk, és ha szükséges, teszünk még bele fűszereket, sajnos fűszerezés függ a paradicsom típusától is. Esetleg bort, ha szükséges.
  5. Majd ha kész, félretesszük.

Besamelmártás

  1. Vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, haberővel elkeverjük.
  2. Amikor kb. rántás állagú, akkor jó, inkább pépesebb állagú legyen.
  3. Ha ez megvan, rögtön hozzáadjuk a tejet, folytonos kevergetéssel, fontos: apránként, ne az egészet egyszerre, figyeljük, mennyit vesz fel, kicsit hígabb besamelt kell kapjunk.
  4. Majd végül befűszerezzük.

Összeállítás

  1. Sós vizet forralunk, majd egyesével kifőzzük a lasagne lapokat. Fontos: nem kell megfőzni teljesen, a lényeg, hogy a tészta elhajoljon, de ropogós legyen.
  2. Majd egy kiolajozott tepsibe egy réteg tésztát teszünk, rá a húst, erre besamelt, és ezt így rétegezzük, majd végén hús+besamel, és a tetejére reszelt vörös cheddar sajt kerül.
  3. Ezután berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna és ropogós nem lesz. Ha ez megvan, utána találunk, jó étvágyat mindenkinek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ákos22

Mióta szakács: 2015.02.18.
7 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz tésztarakottas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1592
olívaolaj 2 ek
darált sertéshús 1 kg
sűrített paradicsom 500 g
vörösbor 2 dl
oregánó 20 g
bazsalikom 30 g
3 kávéskanál
cukor 3 teáskanál
bors 2 kk
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 2 csipet
vaj 4 dkg
finomliszt 3 evőkanál
1 kávéskanál
szerecsendió 2 teáskanál
fehér bors 2 teáskanál
tej 3 dl
ételízesítő 1 csipet
cheddar sajt 30 dkg
lasagne tészta 500 g