r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából

Ákos22
Bolognai lasagne Ákos22 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

1592
Kalória
94g
Fehérje
141g
Szénhidrát
68g
Zsír
358.7g
Víz
253.3g
Koleszterin
11.9g
Élelmi rost
26.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Összesen 1592 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Összesen 6363 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Bolognai ragu

Besamelmártás

Egyébb hozzávalók

Összesen 214 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4843.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 1592 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.9 g

Zsír

  • Összesen
    272.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19372.3 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    644 mg
  • Kálcium
    3314 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    870 mg
  • Foszfor
    5055 mg
  • Nátrium
    9387 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    564 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1434.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1811 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    5976 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    2195 micro
Összesen 6363 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4800 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

Bolognai ragu

  1. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a darált sertéshúst.
  2. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a vörösbort.
  3. A fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk, majd a fűszereket és a cukrot, majd fedő alatt hagyjuk főni kb. másfél óráig.
  4. Utána megkóstoljuk, és ha szükséges, teszünk még bele fűszereket, sajnos fűszerezés függ a paradicsom típusától is. Esetleg bort, ha szükséges.
  5. Majd ha kész, félretesszük.

Besamelmártás

  1. Vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, haberővel elkeverjük.
  2. Amikor kb. rántás állagú, akkor jó, inkább pépesebb állagú legyen.
  3. Ha ez megvan, rögtön hozzáadjuk a tejet, folytonos kevergetéssel, fontos: apránként, ne az egészet egyszerre, figyeljük, mennyit vesz fel, kicsit hígabb besamelt kell kapjunk.
  4. Majd végül befűszerezzük.

Egyébb hozzávalók

  1. Sós vizet forralunk, majd egyesével kifőzzük a lasagne lapokat. Fontos: nem kell megfőzni teljesen, a lényeg, hogy a tészta elhajoljon, de ropogós legyen.
  2. Majd egy kiolajozott tepsibe egy réteg tésztát teszünk, rá a húst, erre besamelt, és ezt így rétegezzük, majd végén hús+besamel, és a tetejére reszelt vörös cheddar sajt kerül.
  3. Ezután berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna és ropogós nem lesz. Ha ez megvan, utána találunk, jó étvágyat mindenkinek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Sziasztok, hát, gondoltam, kipróbálom az olasz konyhát, várom véleményeteket, építő jellegű kritikátokat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek