r
Nosalty Logó

Lencsés lasagne

Redy
Lencsés lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

1367
Kalória
63g
Fehérje
183.3g
Szénhidrát
41g
Zsír
176.2g
Víz
46.1g
Koleszterin
18.5g
Élelmi rost
20.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 1367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 5468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 193 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2769.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3478 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    251.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11077.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2890 mg
  • Nátrium
    4763 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    733.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    704.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3479 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13911 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 5468 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    488 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A karikákra vágott póréhagymát az olajon megdinszteljük, majd a ketchupot és a vizet hozzáadva, 1-2 percig főzzük.
  2. Hozzáöntjük a főtt lencsét és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a zsályát.
  3. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és a tejet lassanként hozzáöntve, folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.
  4. Közben sózzuk, borsozzuk, valamint beleszórjuk a szerecsendiót és a fele reszelt sajtot is.
  5. Egy tűzálló tál aljába egy kevés mártást kanalazunk, belefektetünk a tálat kitöltő (kb. 4 db) lasagne-lapot, erre megint mártás, majd paradicsomos lencse következik. Újra tészta, aztán ismét mártás, majd lencse, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mártás kerüljön.
  6. A reszelt sajttal megszórva, előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk a lencse nem csak újévi étel, sokszor kerül az asztalunkra, mert nagyon szeretjük. Most  az olaszos alap-lasagne egy újabb variációjaként, de húsmentesen! Remek Príma Konyha-recept, a húsimádó férjem is díjazta.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek