Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-gorgonzolás lasagne

Gombás-gorgonzolás lasagne
Gombás-gorgonzolás lasagne
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom krémes lasagne most gombával. Gorgonzola helyett elkészíthetjük egy finom, aromás hegyi sajttal is.

hozzávalók / 2 adag

A gombához:

A gorgonzola-mártáshoz:

Azon kívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombához a szárított vargányát 125 ml langyos vízzel felöntjük, és kb. 30 percet hagyjuk ázni. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vargányát szűrőbe öntjük, jól kinyomkodjuk, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát apóra vágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a kétféle gombát a kakukkfűvel magas hőmérsékleten, adagonként kb. 6 percig pirítjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a petrezselymet is hozzákavarjuk.
  3. A gorgonzola-mártáshoz a salottát meghámozzuk, apróra vágjuk. A vajat egy lábasba felforrósítjuk, a salottát hozzáadjuk, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk, majd állandóan kavarva hozzáöntjük a tejet és a vargánya áztatóvizét. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd belemorzsoljuk a gorgonzolát, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés gorgonzola-mártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagne lapot, megszórjuk a gomba 1/3-ával, meglocsoljuk a gorgonzola-mártás ¼-ével. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagne lapra a maradék gorgonzola-mártást simítjuk. Megszórjuk az apró kockákra vágott mozzarellával és a frissen reszelt parmezánnal.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x16 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1967 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kéksajtos lasagne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1118
szárított gomba 10 g
csiperkegomba 400 g
vaj 1.5 ek
kakukkfű 1 tk
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 tk
víz 125 ml
vaj 1.5 ek
salottahagyma 1 db
finomliszt 1.5 evőkanál
tej 200 ml
gorgonzola 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
lasagne tészta 160 g
mozzarella 60 g
parmezán sajt 25 g
vaj 0.5 tk