r
Nosalty Logó

Gombás-gorgonzolás lasagne

Glaser
Gombás-gorgonzolás lasagne
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gombához:

A gorgonzola-mártáshoz:

Azon kívül:

1118
Kalória
53.8g
Fehérje
87.9g
Szénhidrát
60.3g
Zsír
285.8g
Víz
156.1g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombához:

A gorgonzola-mártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 1118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombához:

A gorgonzola-mártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 2233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A gombához:

A gorgonzola-mártáshoz:

Azon kívül:

Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4164.6 g
  • Cink
    270 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8329.1 g
  • Cink
    540 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1965 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    3521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    571.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 2233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A gombához:

  1. A gombához a szárított vargányát 125 ml langyos vízzel felöntjük, és kb. 30 percet hagyjuk ázni. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vargányát szűrőbe öntjük, jól kinyomkodjuk, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát apóra vágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a kétféle gombát a kakukkfűvel magas hőmérsékleten, adagonként kb. 6 percig pirítjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a petrezselymet is hozzákavarjuk.
  3. A gorgonzola-mártáshoz a salottát meghámozzuk, apróra vágjuk. A vajat egy lábasba felforrósítjuk, a salottát hozzáadjuk, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk, majd állandóan kavarva hozzáöntjük a tejet és a vargánya áztatóvizét. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd belemorzsoljuk a gorgonzolát, és felolvasztjuk benne. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy 22x16 cm tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. Az aljára kevés gorgonzola-mártást kenünk. Ráhelyezzünk egy lasagne lapot, megszórjuk a gomba 1/3-ával, meglocsoljuk a gorgonzola-mártás ¼-ével. Tovább folytatjuk a rétegezést, az utolsó lasagne lapra a maradék gorgonzola-mártást simítjuk. Megszórjuk az apró kockákra vágott mozzarellával és a frissen reszelt parmezánnal.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x16

Finom krémes lasagne most gombával. Gorgonzola helyett elkészíthetjük egy finom, aromás hegyi sajttal is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...