Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édesburgonya lasagne

Édesburgonya lasagne
Édesburgonya lasagne
95 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegeset szerettem volna készíteni ebédre. Volt otthon minden, ami ehhez a recepthez kellett, így próba szerencse alapon elkészítettem. Szerencsémre mindenkinek ízlett. Sós-édes íze van, de nagyon finom.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Azoknak tudom ajánlani ezt a receptet, akik szeretik a sós és az édes ízek keveredését.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy nagy fazékban. Öntsük rá az édesburgonyát, és forgassuk meg rajta. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a vizet, és főzzük puhára (én kuktában főztem 25 percet). Vegyük le a tűzről, és pürésítsük a turmixgépben vagy merülő mixerrel.
  2. A 1/4 csésze vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel. Öntsuk rá a lisztet, és pirítsuk (maradjon világos). Fokozatosan adjunk hozzá a tejet. Vegyük lejjebb a lángot alatta, és pároljuk/főzzük, amíg besűrűsödik. Adjunk hozzá 1/4 csésze parmezán sajtot, és keverjük össze alaposan. Adjuk hozzá a bazsalikomot, sót, borsot (ízlés szerint), és vegyük le a tűzről.
  3. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk ki egy tepsit. Egy vékony réteg szószt tegyünk az aljára a tepsinek. Rakjunk rá 4 db lasagne tésztát, a tetejére megint mártást. Az burgonyapüré 1/3-át rakjuk a tésztára.
  4. Megszórjuk mozzarella sajttal. Ismételjük meg a rétegeket, befejezésként lasagne tészta rakunk a tetejére. Öntsünk le a  fennmaradó szósszal a tésztát.
  5. Fedjük le alufóliával, és süssük 40 percig. Vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a maradék mozzarella sajttal. Süssük további 15-20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 829
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

édesburgonyás egytálétel, mozzarellás-parmezános édesburgonya-lasagne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

480
olívaolaj 1 ek
édesburgonya 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 0.25 bögre
tej 1 l
szerecsendió 0.5 kk
bazsalikom 4 dkg
lasagne tészta 205 g
mozzarella 20 dkg
parmezán sajt 4 dkg