r
Nosalty Logó

Betyárleves Marcsisef konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Betyárleves Marcsisef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 809 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2223.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 809 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8893.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    6306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1912 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2519 micro
Összesen 3231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és a kisütött zsírjában a megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a kockára vágott húst, és fedő alatt főzzük.
  3. A megtisztított, fellaskázott gombát fél evőkanálnyi zsíron megpároljuk, megszórjuk petrezselyem zölddel.
  4. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát, és megfelelő mennyiségű (kb. 1 liter) csontlével felöntjük.
  5. Mikor a levesünk megfőtt, (1/2 ek. zsírból és 2 ek. lisztből készült) világos rántással berántjuk, beletesszük a karikára vágott füstölt kolbászt, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk, és még kb. 10 percig főzzük.
  6. Tejföllel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4999
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Ajánló

Csipetkével még laktatóbb és finomabb lehet  a levesünk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Az, hogy Rúzsa Söndör vagy Sobri Jóska főzött vagy evett ilyet nem tudható. Az viszont tény, hogy ez a leves nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek