Csontlé

A csontlé különböző csontokból általában zöldségekkel és fűszerekkel főzött alaplé. Színe és megnevezése elkészítésétől függően lehet fehér vagy barna. Fehér, ha a hozzávalók rögtön a főzővízbe kerülnek, barna, ha főzés előtt megpirítják őket. A csontlé fontos alapanyaga a különféle krémleveseknek, főzelékeknek, raguknak, húsételeknek, főzhetjük benne a rizst, krumplit. Érdemes jó nagy adagot megfőzni belőle, és kisebb edényekben a fagyasztóban tárolni, így bármikor kéznél lehet a kívánt mennyiség a készülő ételhez.
Bármikor.
Néhány napig hűtőben is eláll, hosszabb távon fagyasztóban.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
320 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
320 mg
szénhidrát
vitaminok
Letudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Lakos BenedekHa az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.
NosaltyFűszeres sütőtökkrémlevessel indul a mai buli, melyre rögvest egy hamisítatlan húsételt, pásztorpitét ajánlunk rá, végül pedig egy mesés baklavacroissant lesz a műsor zárószáma.
NosaltyHa téged is érdekel, melyik áruházláncban lehet a legjobb áron beszerezni a karácsony slágerét, akkor jó helyen jársz. Mutatjuk, mennyibe kerül a bejgli a Tesco, az Aldi, a Spar és a Lidl üzleteiben.
Letudhatjuk az ünnepi hajsza nagy részét, ha már most elkészítünk egyet-kettőt az alábbi hosszan elálló karácsonyi süteményekből. Nem fognak megromlani, bepenészedni, csak álljuk meg a folytonos rájuk járást!
Sosem találod ki, melyik filléres fűszer segíthet új életre kelteni a kedvenc orchideádat!