Csontlé

Csontlé

Leírás

A csontlé különböző csontokból általában zöldségekkel és fűszerekkel főzött alaplé. Színe és megnevezése elkészítésétől függően lehet fehér vagy barna. Fehér, ha a hozzávalók rögtön a főzővízbe kerülnek, barna, ha főzés előtt megpirítják őket. A csontlé fontos alapanyaga a különféle krémleveseknek, főzelékeknek, raguknak, húsételeknek, főzhetjük benne a rizst, krumplit. Érdemes jó nagy adagot megfőzni belőle, és kisebb edényekben a fagyasztóban tárolni, így bármikor kéznél lehet a kívánt mennyiség a készülő ételhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Néhány napig hűtőben is eláll, hosszabb távon fagyasztóban.

100g Csontlé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

csontlé?

Top ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek