r
Nosalty Logó

Gombás-spárgás leves

Gonoszka1
Gombás-spárgás leves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

250
Kalória
9.6g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
518g
Víz
62.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 998 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    2071.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1625 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    6165 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7753 micro
Összesen 998 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A spárgának levágjuk a fás részét, alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
  2. Egy fazékba beletesszük a zsiradékot, megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt elfőzzük a levét. Hozzáadjuk a spárgát, a cukrot, a citromlevet. Hozzáadjuk a petrezselymet, összekeverjük. Felöntjük vízzel.
  3. Ameddig felforr a levesünk, addig 6 dkg lisztet, a tojással és 1-2 evőkanál hideg vízzel galuskának kikeverjük egy kevés sóval. A tejszínt 2,5 dkg liszttel csomómentesre keverjük.
  4. A felforrt levest hőkiegyenlítéssel behabarjuk, majd ha újra felforrt, akkor beleszaggatjuk a nokedlit. 1-2 percig főzzük, ha kell, utána ízesítünk.
  5. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Vasárnap a nagy melegben könnyen elkészíthető fogásokat készítettem. A leves mellé még mikróban összemelegített rakott palacsintát csináltam kész palacsintából. Nagyon gyorsan elkészíthető és finom ebéd lett belőlük. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 53 kalória kalória van.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek