Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros gulyásleves marhahúsból sok chilivel, tejfölösen

Vörösboros gulyásleves marhahúsból sok chilivel, tejfölösen
Vörösboros gulyásleves marhahúsból sok chilivel, tejfölösen
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúttal csipetke vagy nokedli nélkül készült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a húst kockázzuk, a zöldségeket tetszés szerint felvágjuk.
  2. A zsíron a hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk. Végül a zöldségeket is megpároljuk, feleresztjük vízzel, fűszerezzük.
  3. Amikor minden megpuhult, beleöntjük a bort, rottyantunk egyet, majd tálalunk.
  4. Merünk a levesből, kanalazunk rá három kanál tejfölt, vágunk rá chilit, és díszítjük 1 chilivel, s szórunk rá még borsot és köménymagot.
  5. Magos rozskenyérrel, vörösborral fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 784
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyás, gulasch, marhagulyás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

intermix
intermix Thu, 2020-09-10 19:16

ez a masodik recept amit a "Hobbychef"-tol olvastam ami valoszinuleg az utolso is mert ez egy alap amit almombol felkeltve is megcsinalnek talan sot biztosan meg jobban is nem akarom megserteni "hobbychef"de a maga receptjei olyanok amit a gyerekek is megcsinalnak a felesegem magahoz kepest szerintem olyan mint a szen az aranyhoz kepest persze a felesegem az arany:)

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2020-09-11 16:02

Ez már a második hozzászólásod, melyben becsmérled a receptemet, ezt is mint az előzőt, természetesen a gyerekek is jobban megcsinálnak, nem beszélve rólad és a feleségedről. Ha ennyire nem tetszik az én főztöm, akkor miért nézed meg, csak hogy utána pocskondiázhass? Név és fotó nélkül fröcskölsz, biztos unatkozol, s ezzel szórakozol. A jövőben kímélj meg, s keress magadnak jobb szórakozást, s edd a feleséged, meg a saját ételeid, azok biztosan verik még a több Michelin csillagos chefek főztjeit is. De, ha ilyen kiváló szakácsok vagytok, miért nem indultok a Bocuse d'Oron, ha már derogál a NOSALTY-ra, vagy a Mindmegette oldalakra feltölteni a minden hírességet felülmúló ételeitek receptjeit. Bizonyára Gorden Ramsey, aki csak 16 Michelin csillagot tudott begyűjteni, megtiszteltetésnek venné, ha megtanítanál neki néhány alapfogást.

StevenP
StevenP Fri, 2017-11-24 12:27

Ez mitől lesz vörösboros? Attól, hogy megiszunk mellé 2 dl bort? Mert akkor főzök gyorsan vörösboros szendvicset.

360
marhahús 35 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 db
zeller 1 db
karalábé 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
hegyes erős paprika 1 db
chili 2 db
paradicsom 2 db
burgonya 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
sertészsír 1 ek
víz 6 dl
vörösbor 1 dl
tejföl 1 dl
chili 4 db