Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vízvári Mariska gulyáslevese

Vízvári Mariska gulyáslevese
Vízvári Mariska gulyáslevese
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vízvári Mariska kultikus szakácskönyve volt a háború előtti nemzedék "Horváth Ilonája". Minden háziasszonynak ott volt a polcán a híres művésznő és remek háziasszony könyve. Ízes magyarsággal, nagy hozzáértéssel, sok jó tanáccsal írta meg. Sajnos gyakorlatilag ma már beszerezhetetlen, senki nem válik meg tőle, én is 4 évet vártam rá, mire az antikváriumban megrendelt könyvet megkaptam. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptet kicsit megvariáltam, többek között ott vesepecsenye, hátszín, felsál, rostélyos kerül bele vegyesen, kétlem, hogy ezt bárki manapság megtenné. Csontlevest sem főztem, egyszerűbb volt a leveskocka. Újdonság volt számomra a reszelt nyers krumpli, és a külön megfőzött leveszöldség, ki akartam próbálni, bevált!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával.
  2. Rádobjuk a felkockázott marhahúst és a nyers, reszelt burgonyát. Amikor elfőtte a saját levét megsózzuk, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Apránként vizet adva hozzá megpároljuk.
  3. Közben a leveszöldséget és a felkockázott krumplit külön megfőzzük. Az eredeti recept szerint marhacsonttal együtt (én most csak leveskockával ízesített vízben csináltam), hozzáadva a köménymagot (mindig teatojásban!). Nyáron lehet belefőzni egy zöldpaprikát is.
  4. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a külön megfőzött zöldségeket, természetesen a levével együtt.
  5. Aki úgy szereti, főzhet bele csipetkét is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, gulyásleves reszelt krumplival, gulyásleves marhalábszárból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
marhalábszár 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
zöldpaprika 1 közepes db
sűrített paradicsom 1 ek
köménymag 1 kávéskanál
burgonya 1 db
leveskocka 1 db
víz 1 l