r
Nosalty Logó

Bejgli vegán verzió

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ginipig
Bejgli vegán verzió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Összesen 2165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Összesen 12977 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    688.7 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    340 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14827 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    5201 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1958 mg
  • Foszfor
    5169 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1595.2 g
  • Cukor
    805 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3008 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    342 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    948 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2814 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 12977 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 376 Kcal

Hozzávalók

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Elkészítés

Tészta (1 adag)

  1. Egy pohárba 1 dl növényi tejet és 2 dkg cukrot teszünk, majd meglangyosítjuk mikróban. Ha nagyon meleg lett, hagyjuk kihűlni, vagy tegyünk hozzá egy kis hideg növényi tejet.
  2. A langyos növényi tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, és fedjük le alufóliával.
  3. Amíg az élesztő dolgozik, addig a hűtőből kivesszük a margarinokat, felkockázzuk őket kockacukornyi méretűre, és szépen belemorzsolgatjuk a lisztbe.
  4. Ezután hozzáadjuk a maradék cukrot és sót is a liszthez, majd szépen beleöntjük a felfutott élesztős növényi tejet. Összedolgozzuk kicsit, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját pótló vEGGs-t.
  5. Ezt követően gyúrjuk addig, amíg a tészta színe szép homogén nem lesz, sehol ne lássuk a "tojássárgája-foltokat"! Ha nagyon darabos a tészta, öntsünk hozzá még növényi tejet, kb. fél decilitert, majd gyúrjuk megint. Ha még mindig nem áll szépen össze, akkor ismételgessük ezt a műveletet, de vigyázzunk, hogy egyszerre sok folyadékot ne adjunk a tésztához. A gyúrás nálam 10-15 percet vett igénybe. Ha készen vagyunk, és a tészta egy egészet alkot, akkor vágjuk fel 2 vagy 4 részre (ki mekkora bejglit szeretne). A részeket alufóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1-2 órára. És elkészítjük a töltelékeket.
  6. Ha készen áll a töltelék a kenésre, akkor a tésztákat kivesszük a hűtőből, és 5 percet várunk nyújtás előtt. Majd szépen lassan kinyújtjuk sodrófával, és megkenjük egyenletesen töltelékkel, 1 cm szabadon hagyva a széleken.
  7. A széleket behajtjuk, majd elkezdjük szépen lassan feltekerni a tésztát. Amint ez megvan, óvatosan betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hideg helyre rakjuk, amíg a többit is feltekerjük.
  8. A vegán verzióbóár percre hideg heMegszurkáljuk villával, és betoljuk a kb. 170 fokos légkeveréses sütőbe. 10 perc után 160-ra levesszük a hőmérsékletet, és kb. még 25-30 percet sütjük.
  9. Ha megsült hagyjuk kihűlni. Fóliában hűtőben nagyon sokáig friss marad és eláll, nem szárad ki.

A diós töltelék (1 adag tésztára)

  1. A diós töltelékhez egy lábosban 1 dl vizet melegítünk, majd ehhez hozzáöntjük az 1 dl növényi tejet is. Amikor már meleg, akkor beletesszük a cukrokat (esetleg még egy kanál mézet), mazsolát, kandírozott narancshéjat, és megvárjuk kevergetés mellett, amíg felforr.
  2. Ekkor félrehúzzuk a lábast, és beleöntjük a diót, és hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és annak levét. Jól összekeverjük, és pár másodpercre kevergetés mellett a tűzhelyre visszatesszük. Ezután hűlni hagyjuk, ne tegyük forrón a tésztára!

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

  1. A mákos töltelékhez egy lábosban 1 dl vizet melegítünk, majd ehhez hozzáöntjük az 1 dl növényi tejet is.
  2. Amikor már meleg, akkor beletesszük a cukrokat (esetleg még egy kanál mézet), mazsolát, kandírozott citromhéjat, és megvárjuk kevergetés mellett, amíg felforr.
  3. Ekkor félrehúzzuk a lábast, és beleöntjük a mákot, és hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és annak levét. Jól összekeverjük, és pár másodpercre kevergetés mellett a tűzhelyre visszatesszük. Ezután hűlni hagyjuk, ne tegyük forrón a tésztára!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2091
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 31.

Receptkategóriák

Bejgli vegán verzió
Ginipig 1 recept

Szerettem volna valami igazán finom bejglit karácsonyra. Miután több bejglireceptet is elolvastam, összegyúrtam azokat, végül így született meg ez a recept. Az eredeti receptekből a vajat margarinra, a tejet növényi tejre cseréletem a tojássárgáját pedig pótoltam vEGGs tojáspótlóval. A tetejét nem kentem le semmivel, így is szép lett sütés után.

Hozzávalók

Tészta (1 adag)

A diós töltelék (1 adag tésztára)

A mákos töltelék (1 adag tésztára)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.