r
Nosalty Logó

Bejgli - élesztő nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Bejgli - élesztő nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 16225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    979.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    457 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20584.3 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    7528 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    2250 mg
  • Foszfor
    7437 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1733.4 g
  • Cukor
    940 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5471 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5147 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3830 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 16225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
  2. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelékhez

  1. A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
  2. A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.

Lekenéshez

  1. Az első tésztát kinyújtjuk, és megtöltjük a mákos töltelék felével, és kicsit rányomkodjuk a tenyerünkkel. Feltekerjük, és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.
  2. Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával, és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel, és a 180 °C-os sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 84675
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 26.

Ajánló

Bátorság... ki kell próbálni, és a receptet továbbadni, ennyi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Sokat olvastam a bejgli készítéséről, a miért reped kérdésről, a töltelék mennyiségéről és milyenségéről... és ráakadtam erre a receptre egy internetes oldalon... és rögtön megtetszett... és kipróbáltam... és nagyon finom... és azt hiszem, hogy maradok ennél a receptnél!:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?