Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli tejszínes tésztából

Bejgli tejszínes tésztából
Bejgli tejszínes tésztából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelött kaptan rengeteg fénymásolt receptet, köztük ezzel a bejglivel. Tavaly csináltam meg először. Tényleg olyan szép fényes és márványos lesz a teteje, mint a boltinak. Az idei nekem azért nem lett nagyon márványos, mert elrontottam, közvetlen sütés előtt kentem meg tojásfehérjével. :(

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval eggyütt összegyúrjuk. Az élesztőt is a lisztbe kell morzsolni, nem kell külön keleszteni.
  2. Letakarva, pihentetjük kb. fél órát.
  3. Négy egyenlő részre osztjuk. Deszkát, tésztát nem lisztezzük, mert különben nem lesz fényes a felülete! Ha ragacsosnak éreznénk a tésztát, lehet még hozzágyúrni, de ne a nyújtásnál rakjuk hozzá.
  4. Kinyújtjuk, és megtöltjük. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk (kettesével szoktam sütni). Amikor elkészültek, lekenjük tojássárgájával, hagyjuk megszáradni, majd lekenjük tojásfehérjével.
  5. Sütés előtt legalább egy éjszakát vagy fél napot hűvös helyen, de nem a hűtőbem tároljuk. A kész bejgliket megszurkálni is sütés előtt kell.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A töltelékhez a vízből, a cukorból szirupot főzünk, és leöntjük vele a mákot, illetve a diót. Majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Hidegen kenjük a tésztára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 217
elküldve: 3
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Klaudia

Mióta szakács: 2011.07.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos-diós bejgli, mákos kelt tészta, diós kelt tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1173
finomliszt 100 dkg
margarin 25 dkg
disznózsír 12 dkg
porcukor 10 dkg
élesztő 3 dkg
2 csipet
tojássárgája 2 db
habtejszín 1 dl
tojás 1 db
mák 40 dkg
víz 2.5 dl
cukor 25 dkg
lekvár/ dzsem 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
rumaroma 10 ml
dió 40 dkg
cukor 22 dkg
víz 2 dl
lekvár/ dzsem 1 ek
fahéj 1 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
rumaroma 10 ml