r
Nosalty Logó

Beef kofta curry

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mango
Beef kofta curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    11549 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4698.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    1115 micro
  • β-karotin
    6046 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    46197 micro
  • Lut-zea
    2326 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1741 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, és a reszelt fokhagyma felét félretesszük.
  2. A darált húst alaposan elkeverjük a fél adag reszelt fokhagymával, hozzáadjuk a garam masalat, a lisztet, paprikát, chilipelyhet, és ízlés szerint megsózzuk. Dió nagyságú húsgombócokat formázunk.
  3. A húsgombócokat forrásban lévő vízbe pakoljuk, és 10 percig forraljuk, majd papírtörlőre szedjük őket. Tegyük félre azt a vizet, amiben a húsgombócokat főztük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és addig sütjük a húsgombócokat, amíg szint nem kapnak. Papírtörlőre szedjük őket, és félretesszük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a római köményt, és addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezd. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a fekete kardamomot, az őrölt koriandert és a kurkumát, majd ízlés szerint megsózzuk. A zöld kardamomot enyhén törjük össze, és szedjük ki a belsejét, ezt adjuk hozzá a hagymához. Kevergetve, nagy lángon pirítjuk három percig, majd kiszedjük a fahéjrudat.
  5. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és fedő alatt addig főzzük, amíg a paradicsom teljesen pépes lesz. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a húsgombócok főzővizével felöntjük, kb. 3 dl-t adjunk hozzá. Kis lángon, fedő alatt főzzük, amíg besűrűsödik, és az olaj elválik a szósztól.
  6. Amíg elkészül a paradicsomos szósz, keményre főzünk négy tojást (ízlés szerint több is lehet, de el is hagyható), és eltávolítjuk a héjukat. Félretesszük.
  7. A besűrűsödött paradicsomos szószhoz hozzáadjuk az apróra vágott friss korianderlevelet és a húsgombócokat. Elkeverjük, majd fedő alatt kis lángon kb. 5 percig hagyjuk rotyogni, majd levéve a gázról, hozzáadjuk a félbevágott főtt tojásokat. 10 percig állni hagyjuk. Párolt rizzsel, chapatival vagy naan-nal, azaz laposkenyérrel találjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1312
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kofta egy igen közkedvelt ázsiai étel. Bármilyen darált húsféléből el lehet készíteni. A recept a sógornőmtől származik, Pakisztán azon területén gyakran kerül főtt tojás a húsgombócok mellé, bár eredetileg nem kell bele. Hasonlít a magyar paradicsomos húsgombócra, csak sokkal fűszeresebb annál. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek